Odigrano posljednje kolo grupne faze natjecanja u vaterpolu

U utorak, 4. travnja, na bazenu Utrina odigrano je 7. kolo natjecanja u vaterpolu.

Posljednje kolo regularnog dijela lige u prvoj utakmici otvorili su Ekonomski fakultet i Fakultet strojarstva i brodogradnje. Obje momčadi otvorile su susret dobrom igrom što je rezultiralo neizvjesnom završnicom. U zadnju četvrtinu EFZG ulazi sa golom prednosti nakon čega zabijaju za 9:7, ali se uporni studenti FSB-a nisu htjeli predati te se s dva uzastopna gola Nikole Ljepave vraćaju u utakmicu. Ipak, nije bilo snage za totalni preokret što su studenti EFZG-a iskoristili i pobijedili 11:9. Najbolji pojedinac bio je Jakša Zaratustra Mihaljević.

U drugoj utakmici susreli su se studenti Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije i Fakulteta elektronike i računarstva. FKIT je bolje otvario utakmicu, pobjedio prvu četvrtinu rezultatom 5:3, ali je pao u drugoj četvrtini što je FER iskoristio i pobijedio drugu četvrtinu 1:4. Treća četvrtina dala je naslutiti da će FER mirno privesti utakmicu kraju obzirom da su vodili 7:9 na kraju treće četvrtine. Medutim, studenti FKIT-a ubacuju u višu brzinu što FER nije mogao pratiti i u potpunosti okreću rezultat u svoju korist i na kraju odnose pobjedu 16:10. Najbolji igrač utakmice bio je Andrej Molnar.

U trećoj utakmici studenti Građevinskog fakulteta dočekali su studente i studenticu Medicinskog fakulteta. Pitanje pobjednika rjeseno je već u prvoj četvrtini koju je GRAD pobjedio sa 0:5. Nakon prve četvrtine još su povećavali prednost pa je tako utakmica završila 4:15 u korist Građevinskog fakulteta.

Nastavljamo s natjecanjem u četvrtak, 13. travnja, kada su na rasporedu polufinalni susreti.

Sve rezultate, statistike i rasporede možete pronaći na našim društvenim mrežama i UniSport Digital aplikaciji.

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave