Odigrano 1. kolo košarke

U nedjelju, 13. studenog, u sportskoj dvorani Ekonomskog fakulteta održane su prve utakmice ženske i muške košarke u novoj sezoni UniSport lige. Od samog jutra napete borbe vodile su se na terenu između 26 muških i 9 ženskih ekipa.

Krenimo sa skupinom A.

U A skupini odigrale su se tri utakmice. Prva između Fakulteta političkih znanosti i prošlogodišnjih pobjednika, Ekonomskog fakulteta, koji je otišao sa uvjerljivom pobjedom 15:83. Pravni fakultet izgubio je 13:44 od Medicinskog fakulteta, dok je Stomatološki fakultet slavio 53:31, u utakmici protiv Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije.

Tri smo utakmice gledali i u B skupini. Građevinski fakultet si je rezultatom od 16:55 protiv VERN-a osigurao prvo mjesto na ljestvici. Fakultet strojarstva i brodogradnje pobijedio je Prehrambeno-biotehnološki fakultet, rezultatom 56:19. Za kraj, Filozofski fakultet nije imao sreće pa je poražen od strane Zdravstvenog veleučilišta Zagreb.

Titula najzanimljivije skupine ovog je vikenda zasigurno pripala skupini C. Studenti Kineziološkog fakulteta slavili su nad suparnicima sa Hrvatskog vojnog učilišta Dr. Franje Tuđmana sa uvjerljivim rezultatom od 17:49. Hrvatski studiji nisu imali sreće u borbi sa Prirodoslovno-matematičkim fakultetom u utakmici koja je završila sa rezultatom 46:58. Za kraj, neizvjesnu su borbu vodili studenti Grafičkog i Agronomskog fakulteta. Iako je GRF vodio 15 razlike, dečki sa AGR uspjeli su ih stići. Do samog kraja borba je bila napeta, a onda je u posljednjim sekundama Grafički fakultet iz slobodnog bacanja osigurao pobjedu sa 40:39.

Tin Getz, student GRF-a, nam je otkrio:

Utakmica je mogla biti bolja, dobili smo 1 razlike na kraju. Imali smo 15 razlike, ali nažalost smo prokockali. Od ove sezone očekujem da ćemo imati vrlo dobar rezultat, a kao najvećeg suparnika smatram Kineziološki fakultet.

Od njihovih „najvećih suparnika“, popričali smo sa Frankom Perinićem, studentom KIF-a:

S tekmom smo jako zadovoljni. Nove dečke smo uspjeli vidjeti, kako dišu i igraju, budući da je dosta brucoša došlo u ekipu. Kao novi voditelj ekipe smatram da je bilo dobro iskustvo i za njih i za nas. Mi smo se zabavili, jako sam zadovoljan tekmom, a očekivanja za ovo prvenstvo su medalje i ništa ispod toga. Prošle godine smo imali drvenu medalju i sklizle su nam kroz ruke tako da ove godine idemo još jače. Najveću konkurenciju nam predstavljaju i dalje FER i Ekonomija s kojima se borimo već par sezona, tako da će biti zanimljivo.

Za kraj, tri su se utakmice odigrale i u D skupini. Fakultet elektrotehnike i računarstva uvjerljivo je slavio nad Algebrom sa rezultatom od 29:71. Geodetski fakultet pobijedio je 23:39 protiv Tehničkog veleučilišta, dok je malo neizvjesnija borba bila između Fakulteta prometnih znanosti i Fakulteta organizacije i informatike, gdje je FPZ slavio 40:32.

Nakon odigranog 1. kola, na vrhu ljestvica se nalaze: Ekonomski fakultet, Građevinski fakultet, Kineziološki fakultet te Fakultet elektrotehnike i računarstva.

U košarkaškoj ligi među studenticama je također bilo zanimljivih utakmica.

Ženske ekipe su odigrale četiri utakmice.

Zdravstveno veleučilište slavilo je nad Fakultetom kemijskog inženjerstva i tehnologije sa rezultatom 35:22. Hana Rudić studentica ZVU-a postigla je čak 17.

Odmah iza nje nalazi se Roberta Štrocinger, studentica Prirodoslovno-matematičkog fakulteta, sa 16 pogodaka. Njena je ekipa pobijedila Agronomiju, sa uvjerljivim rezultatom 26:60.

Fakultet elektrotehnike i računarstva slavio je 37:33 protiv Medicinskog fakulteta, dok je Učiteljski fakultet dobio Prehrambeno-biotehnološki 39:19.

Na vrhu ljestvice je Prirodoslovno-matematički fakultet zasad, a već za dva tjedna nas očekuje 2. kolo pa ćemo vidjeti hoće li se poredak promijeniti i kako.

Sa sigurnošću možemo reći kako je ovaj vikend bio pun dobrih utakmica te kako će ove sezone košarka biti neizvjesna i među muškim i ženskim ekipama.

📸 Pogledajte cijelu fotogaleriju s 1. kola UniSport ZG košarke.

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave