Ovaj vikend su završile grupne faze za CS:GO i FIFA23

Za vikend, 21. i 22. siječnja, na FER-u odigrano je 2. kolo CSGO i FIFA23 eSport lige. Nakon odigranog drugog kola završene su grupne faze za CSGO i FIFA23. 


U skupini A CSGO-a prvo mjesto sa 18 bodova je zauzeo TVZ koji nastavlja prošlogodišnju dominaciju te je jedina ekipa bez poraza u cijeloj grupnoj fazi CSGO-a. Na drugoj i trećoj pozicije se nalaze EFZG i FER sa po 9 bodova. Na začelju skupine je Građevinski fakultet od kojih se opraštamo za ovu sezonu. U skupini B prvo mjesto zauzima ekipa FOI-a sa 21 bodom, te ju slijede Agronomski fakultet sa 18 i FSB sa 15 bodova. U skupini B se opraštamo od ekipa VERN-a koji su zauzeli 4. poziciju, te ekipe RIT-a koja je zauzela zadnju poziciju u skupini B. Ekipe TVZ-a i FOI-a su prvim mjestom izborile izravan prolazak u polufinale, a u četvrtfinalnim susretima ćemo gledati oglede AGRO vs FER te EFZG vs FSB. Utakmica kola je svakako susret FER-a i EFZG-a. Nakon izjednačenog početka dvoboja bilo je 6-6 u 12 rundi. Ekipa FER-a zatim veže fenomenalnih 8 rundi zaredom i dolazi na rezultat 14-6 te je samo 2 runde dijele do pobjede. Ekipa EFZG se uspijeva herojski vratiti i doći do 15-15, te uzimaju pobjedu u produžecima rezultatom 16-19.

U FIFA23 su se održale skupine C i D. U skupini C prvo mjesto je zauzela ekipa FBF-a sa 15 bodova. Drugo mjesto odlazi ekipi FSB-a koja je također osvojila 15 bodova, ali je prvo mjesto izgubila od FBF-a na temelju omjera golova u međusobnim susretima. Treću poziciju uzima RIT sa 6 bodova, a na začelju skupine je ekipa FOI-a sa 0 bodova. U skupini D prvo mjesto odlazi ekipi EFZG-a koja je osvojila 11 dobova, a slijede ju ekipe ZVU-a sa 9 bodova, TVZ sa 8 bodova te VERN sa 5 bodova. U skupini D je bilom izuzetno napeto sve do samog kraja, gdje su sve 4 ekipe imale mogućnost prolaska skupine sve do zadnje utakmice.

Čestitamo svim ekipama koje se uspješno prošle skupinu, te se opraštamo od ekipa za koje je eSport liga za ovu sezonu završila. Esport liga uzima pauzu od tjedan dana, a zatim krećemo sa playoff fazom u veljači. Započinjemo sa četvrtfinalnim susretima LOL-a 4. veljače te četvrtfinalnim susretima Valoranta 5. veljače.

Sve rezultate, statistike i rasporede možete pronaći na našim društvenim mrežama i UniSport Digital aplikaciji.

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave