Odigrane završnice NBA, Tekkena i Valoranta

U subotu i nedjelju, 11. i 12. veljače, na FER-u su odigrane završnice NBA2k23, Tekkena 7 i Valoranta i polufinala League of Legendsa.

 

NBA2K23

U igri NBA2K23 smo gledali malo anti-klimatičnu završnicu. Nažalost dvije od 4 ekipe iz završnice nisu mogle prisustovati, tako da su ekipe FPZ-a i TVZ-a prošli direktno u finale. Zlatnu medalju je na koncu osvojio FPZ rezultatom 4:1. Iako se rezultat čini dosta dominantan, cijeli susret je bio pun zanimljivih utakmica od kojih su čak tri utakmice odlučene tek u zadnjoj minuti zadnje četvrtine.

 

VALORANT

U Valorantu je odigrano drugo polufinale između FER-a i FSB-a, te zatim susret za treće mjesto i finale. U drugom polufinalu kao bolje ekipa se pokazala ekipa FER-a. Osvojili su prolaz u finale rezultatom 3:0 protiv FSB-a. Iako 3:0 zvuči kao da je ekipa FER-a imala lak posao, prve dvije utakmice su bile dosta napete (13:10, 13:8), dok se u trećoj utakmici ipak vidio pad koncentracije ekipe FSB-a jer su tu FER-ovci uzeli rezultatom 13:5. Nakon poraza od FER-a, ekipa FSB-a je krenula u borbu za brončanu medalju protiv ekipe FOI-a. Otvorili su dobro te uzeli prvu mapu rezultatom 13:7, ali ekipa FOI-a uzima sljedeće 3 mape nakon što su se zagrijali, rezultatima 13:10, 13:6 te 13:0. U finalu stari rivali, TVZ i FER. TVZ otvara dominantno i uzima prvu mapu rezulatom 13:4. FER-ovci su se porbudili u drugoj mapi u kojoj su izgledali odlično i vodili skoro cijelu utakmicu, ali naposlijetku TVZ-ovci ipak preokreću te pobjeđuju 13:10. Treća, i posljednja mapa, također dobro otvorena od FER-ovaca sa prednosti 8:4 u prvom poluvremenu. Međutim, TVZ-ovci uzimaju 9 rundi zaredom te zatvaraju mapu, ali i cijeli turnir sa rezultatom 13:8 te još jednom potvrđuju svoju dominaciju u Valorantu.

 

TEKKEN

U Tekkenu smo odigrali završni dio turnira u sustavu duple eliminacije na kojem je sudjelovalo 8 najboljih ekipa. Na dijeljenom 7. mjestu su ekipe HVU-a i EFZG-a. 5-to mjesto uzimaju GRF i FER-ovci. Nadomak medalje bila je ekipa FSB-a. Brončanu medalju uzima ekipa VERN-a za koju je TVZ bio prejak pobjednik rezultatom 3:0. U finalu TVZ i FFZG gdje ekipa FFZG-a sa 4:1 uzima zlatnu medalju.

 

LEAGUE OF LEGENDS

League of Legends smo započeli susretom FER-a i EFZG-a. Bolji iz tog susreta te prvi finalisti su bili predstavnici FER-a koji su pobijedili sa 3:0. Prve dvije utakmice FER-ovci su uzeli jako dominantno, još jednom potvrđujući da su ozbiljni kandidati za zlatnu medalju ove godine. Ekipa EFZG-a u trećoj utakmici je jako dobro otvorila, posebno Branimir 'Lenophan' Vulama koji je jungler ekipe EFZG-a, ali ekipa FER-a ipak uspijeva izdržati te preokrenuti utakmicu i uzeti treću utakmicu. U drugom polufinalu smo gledali PMF i FOI. Od ekipe PMF-a se ove godine očekivalo dosta, ali je nedostatk ključnog igrača PMF-a bio dosta osjetan, te FOI-evci pobjeđuju također rezultatom 3:0. Sljedeći vikend nas čeka borba za brončanmu medalju PMF-a i EFZGa, te finale FER vs FOI koje će zasigurno biti odličan okršaj s obzirom da su obje ekipe u fantastičnoj formi.

S natjecanjem nastavljamo u subotu, 18. veljače, kada nas čeka finale i utakmica za treće mjesto u League of Legendsu te uz to igramo i završni dio natjecanja FIFA23 gdje nas čeka 8 najboljih "virtulnih nogometaša".

Sve rezultate, statistike i rasporede možete pronaći na društvenim mrežama i UniSport Digital aplikaciji.

📸 Pogledajte fotogaleriju s ovogodišnjeg natjecanja u eSportu.

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave