Odigrane završnice TFT-a i RL-a te četvrtfinala i polufinala CS:GO-a

U subotu i nedjelju, 25. i 26. veljače, na FER-u su odigrane završnice iz TFT-a i Rocket League-a, te su odigrana četvrtfinala i polufinala CS:GO-a.

 

TEAMFIGHT TACTICS

Subota je bila rezervirana za TFT. Odigrana su dva polufinala te finale. U prvom polufinalu su se našle ekipe FER-a, EFZG-a, RIT-a i FSB-a. U finale su prošli FER-ovci sa 63 boda te EFZG-ovci sa 40 bodova. Posebno treba pohvaliti FER koji je u sve 4 partije prvog polufinala uzeo prvo mjesto, ali i FSB koji je samo sa jednim igračem skupio 31 bod odličnim rezultatima (3, 4, 3, 3). Nažalost za FSB, to ipak nije bilo dovoljno za proći u finale.

U drugom polufinalu su se natjecale ekipe FBF-a, FOI-a, GRF-a i FPZ-a. FBF sa 3 pobjede i 55 bodova uzima prvo mjesto. Drugo mjesto, i posljednu pobjedu u drugom polufinalu uzima ekipa FPZ-a koja je osvojila 51 bod. 

U finalu je ipak bilo napetije nego u grupama. Ekipe FER-a i EFZG-a su svaka uzela po dvije pobjede, ali su na koncu FER-ovci skupili više bodova te su sa 58 bodova osvojili zlato! EFZG zasluženo do srebra sa 47 bodova.

Napeto je bilo i za brončanu medalju, koja je naposljetku otišla igračima FBF-a koji su osvojili 32 boda u odnosu na FPZ koji je imao 27 bodova.

 

ROCKET LEAGUE

U nedjelju se igrao CSGO i RL. Završnica RL-a je oduševila sve navijače sa zaista odličnim turnirom. 6 ekipa su igrale kup u sustavu "duple eliminacije". Ekipe EFZG-a i FER-a su upisale po 2 poraza te time napustile turnir na dijeljenoj petoj poziciji. FSB je završio četvrti, bolji od njih je bio FOI koji osvaja brončanu medalju.

A u finalu prava poslastica. Ekipa TVZ-a pobjeđuje sa nevjerovatno napetih 4:3, ali budući da je ekipe Algebre bila neporažena do finala, imali su pravo na "ponovljeno" finale. U ponovljenom finalu ponovo 7 mapa, ali ovaj put Algebra pobjeđuje sa 4:3 te osvaja zlatnu medalju! U finalu smo dakle gledali čak 14 mapa, od kojih su sve bile napete te cu čak 4 išle u produžetke. Nedvojbeno je da su samo nijanse odlučivale, a za ovu godinu Algebra je ipak bila nijansu bolja.

 

COUNTER STRIKE: GLOBAL OFFENSIVE

CS:GO je započeo sa četvrtfinalnim susretima. Prvi susret je bio AGR vs FER. FER-ovci su krenuli odlično na Ancientu sa rezultatom 10:5 na poluvremenu, ali AGR uspijeva doći do 15:15 te na koncu uzimaju mapu u prvom produžetku sa 19:15. Druga mapa dosta lakša za AGR, 16:9 na Infernu te sa ukupnih 2:0 AGR je izborila polufinale.

Drugo četvrtfinale između FSB-a i EFZG-a je također bila odlična utakmica. FSB sa 16:9 uzima svoju mapu, EFZG sa 16:4 uzima svoju i ide se u zadnju mapu. U trećoj mapi napetih 15:15 te ponovno produžetci, gdje su na koncu FSB-ovci bili bolji i sa 19:16 izborili polufinale.

U polufinalima sasvim suprotni susreti od polufinala. I TVZ i FOI su pokazali zašto su baš oni favoriti za CSGO, te su obje ekipe dominantno izborile finale: TVZ rezultatom 2:0 (16:5, 16:5) protiv AGR, a FOI također sa 2:0 (16:8, 16:4) protiv FSB-a.

📸 Pogledajte cijelu fotogaleriju sa završnice RL i TFT.

S natjecanjem nastavljamo u nedjelju, 5. ožujka. Čeka nas utakmica za treće mjesto i finale CSGO-a.

Sve rezultate, statistike i rasporede možete pronaći na našim društvenim mrežama i UniSport Digital aplikaciji.

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave