Završeno polufinale odbojkaške lige

U nedjelju, 19. ožujka, u sportskoj dvorani Martinovka odigrani su susreti playoffa odbojkaške lige.

 

DOIGRAVANJE ZA 1. LIGU - STUDENTICE

Natjecanje po prvi puta ove sezone na Ekonomskom fakultetu otvorila je borba za 1. ligu u kojoj su se natjecale 8. plasirana ekipa 1. lige, Pravni fakultet i ekipa s najviše susreta ove sezone, Veterinarski fakultet. Voljeli bismo napisati da je utakmica bila napeta, ali od prvog poena VEF je preuzeo dominaciju. Tehničarka Karla Križanović upošljavala je veoma raspoložene Luciju Mrše i Kate Sabljić. Studentice PF-a nisu pružale preveliki otpor pa je dobra atmosfera i mnoštvo atraktivnih poena zavladalo u redovima VEF-a. Ovim putem im čestitamo na ulasku u 1. ligu sasvim zasluženo.

 

POLUFINALE - STUDENTI

A kako je falilo napetosti u prvoj tekmi, što reći za muška polufinala. Poslastica za gledatelje, igrače, zapisničare i suce.

Sjajne dvije utakmice u kojima je bilo napeto do zadnjeg servisa. Prvo polufinale otvorili su Medicinski fakultet i do sad neporaženi studenti Fakulteta elektrotehnike i računarstva. Studenti MEF-a su uzeli prvi set s rezultatom 25:20, što je bio prvi izgubljeni set FER-a u ovoj sezoni. Nakon toga MEF je imao sve pod kontrolom i vladao terenom, međutim sredinom drugog seta kreće preokret FER-a koji uzima drugi set rezultatom 25:18. Ulazimo u treći set gdje su se izmjenjivale meč lopte na jednu i drugu stranu i na kraju su ovu napetu borbu dobili neporaženi studenti FER-a. Čestitamo im na ulasku u finale.

Nakon njih na teren su izašle po imenima dvije najkvalitetnije ekipe ove sezone, momčad Ekonomskog fakulteta i Kineziološkog fakulteta koji je došao u do sad neviđenom sastavu ove sezone. KIF lakše od očekivanog uzima prvi set sa 25:18, domaćin kao da se nije snašao na terenu prvi set. Nakon toga zasluženo izjednačenje sa 25:20 i opet odlučujući set. EFZG ulazi sjajno u set, mijenjaju strane na 8:5 i onda se događa ključan trenutak, jedna sudačka odluka isprovocirala je studente EFZG-a što su studenti KIF-a predvođeni Karlom Jakovcem iskoristili i preokrenuli set i meč i ušli u svoje 4.finale u nizu. Domaćini će ipak morati u borbu za brončano odličje. Definitivno kvalitetna dva susreta puna briljantnih poteza.

📸 Pogledajte cijelu fotogaleriju s polufinala odbojkaške lige u konkurenciji studenata.

 

POLUFINALE - STUDENTICE

U ženskim polufinalima nije bilo toliko neizvjesnosti.

Studentice Ekonomskog fakulteta su puno lakše od očekivanog pobijedile studentice Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta koje su bile vrlo motivirane s obzirom da su tribinu lijepo ispunili "Fagociti", ali i podršku dekanice su imali. Nažalost, sve to nije pomoglo jer su danas jako raspoložene bile tehničarka Iva Nikačević, Petra Galić, ali i ostatak momčadi predvođene kapetanicom Magdalenom Šilić. Ali studentice FBF-a mogu biti jako ponosne na ovu sezonu.

Drugo polufinale, studentice Bernayasa protiv Prirodoslovno-matematičkog fakulteta. Naravno, tu nije bilo iznenađenja, i dalje bez izgubljenog seta Bernays "gazi" prema obrani naslova, a na tom putu im ostaje još samo EFZG. Solidan otpor su pružile studentice PMF-a međutim, Bernays će uz nevjerojatnu Leonardu Grabić, i ostale djevojke biti jako teško iznenaditi.

📸 Pogledajte cijelu fotogaleriju s polufinala odbojkaške lige u konkurenciji studentica.

Završnica lige je na rasporedu u nedjelju, 26. ožujka.

Sve rezultate, statistike i rasporede možete pronaći na našim društvenim mrežama i UniSport Digital aplikaciji.

🎥 Pogledajte snimke utakmica s polufinala odbojkaške lige.

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave