FER osvojio zlato i u muškoj i ženskoj konkurenciji košarkaške lige 2022./2023.

U nedjelju, 26. ožujka, u sportskoj dvorani Ekonomskog fakulteta košarkaška liga 2022./2023. je došla do svoje završnice.

 

ZAVRŠNICA KOŠARKAŠKE LIGE - STUDENTICE

Na teren nam prvo izlaze košarkašice Učiteljskog fakulteta i Prirodoslovno - matematičkog fakulteta.

Učiteljski fakultet ulazi bolje u utakmicu i dolazi brzo na visokih 22:5 No košarkašice Prirodoslovno - matematičkog fakulteta se ne predaju i počinju preko Obratov i Jurković polako stizati tu prednost. Početkom treće četvrtine uspjele su izjednačiti na 31:31. No to je opet probudilo Učiteljski fakultet koji je onda napravio seriju od 16-0 i tako došao do mirne završnice i zaslužene brončane medalje krajnjim rezultatom 55:42. Kod poraženih najbolje su bile Jurković sa 20 poena i Obratov sa 15, dok kod Učiteljskog fakulteta treba izdvojiti Soldo koja je zabila 15 poena. 

Slijedila su nam finala gdje su prve na teren izašle košarkašice Medicinskog fakulteta i Fakulteta elektrotehnike i računarstva. Obje ekipe ulaze impresionirane finalom, te gledamo košarku sa malo poena u prvoj četvrtini gdje FER ima minimalno vodstvo od 6:5. Tvrda utakmica se nastavlja i u drugoj četvrtini i nakon 16 minuta igre odlazimo na odmor sa 12:10 za FER. U drugom poluvremenu kreće onewoman show od strane Putice sa FER-a. Od 28 poena svoje ekipe u drugom poluvremenu Putica zabija 21 poen i odvodi svoju ekipu do zasluženog zlata i pobjede sa rezultatom FER-MEF 40:27. Kod poraženih treba izdvojiti Bešter sa 8 poena, dok kod pobjednica treba izdvojiti nevjerojatnu Puticu sa 23 poena.

Urša Crnjak, studentica FER-a:

Sezona je bila dobra, puna napetih utakmica u kojima smo dale sve od sebe da bismo došle do finala. U finalu nas je dočekao nimalo lak protivnik, ekipa Medicinskog fakulteta. Timskom igrom ostvarile smo pobjedu i došle do trofeja po prvi put. Svaka čast svim curama na odličnoj utakmici i naravno zahvale trenerima koji su bili s nama kroz cijelo prvenstvo. Nadamo se još puno ovakvih sezona.

📸 Pogledajte cijelu fotogaleriju sa završnice košarkaške lige za studentice.

 

ZAVRŠNICA KOŠARKAŠKE LIGE - STUDENTI

Kod studenata u borbi za broncu gledamo ogled između Medicinskog fakulteta i Fakulteta strojarstva i brodogradnje.

Dosta slab ulazak u utakmicu FSB-a i brzo Medicina dolazi do prednosti od 18:7. No FSB mijenja obranu i sa zonom  razbija napade medicine i dolaze na 18:18 pred kraj druge četvrtine, no izgubljene lopte FSB-a MEF-u opet daju priliku da se opet odvoje na prednost od 33:22 na poluvremenu. Drugo poluvrijeme FSB opet pokušava da se približi MEF-u i uspijevaju smanjiti prednost i dolaze na 41:43 pred sam kraj treće četvrtine. I onda serijom od četiri izgubljene lopte u jednoj minuti daju priliku MEF-u da se opet odvoji na 12 razlike. Treću priliku za povratak u utakmicu MEF više nije dopustio i rutinski dolaze do svoje brončane medalje pobjedom od MEF-FSB 71:45. Kod poraženih treba izdvojiti Filića sa 16 poena, dok kod pobjednika treba izdvojiti Papiča i Vučića koji su zabili svaki po 17 poena.

U finalu studenata istrčavaju nam ekipe Fakulteta elektrotehnike i računarstva i Ekonomskoga fakulteta. FER ulazi jako i sa čak četiri trice odlazi na prednost 23:14. No EFZG se budi, i malo pomalo, najviše preko svog dueta iz premijer lige Nakić i Cvitanović smanjuje prednost, te na odmor odlazimo na 39:36 za FER. FER se u trećoj četvrtini nikako ne uspijeva odvojititi, no sa druge strane ni EFZG nikako da pređe u neko značajnije vodstvo, te u zadnju četvrtinu ulazimo rezultatom 49:52. U zadnjoj četvrtini viđamo dosta grešaka i nervoze sa jedne i druge strane no EFZG se potpuno vratio u utakmicu, i 3:50 minute prije kraja rezultat je 60:60. Zatim se ukazuje za FER Sunara koji sa „parkinga“ preko ruke zabija tricu. EFZG sljedeća tri napada veže izgubljene lopte, te im onda presuđuje Kozulić sa tricom minutu prije kraja i tako prelama utakmicu i donosi FERu zlato. Krajnji rezultat finala je FER-EFZG 69:65. Kod poraženih treba izdvojiti Nakić-Vojnovića sa 26 poena, dok je kod pobjednika bio najbolji Dramalija sa 17 poena. 

Vedran Hernaus, student FER-a:

Ovogodišnja sezona je bila malo drugačija od prethodne jer se promijenio sustav natjecanja i došlo je još dosta ekipa. Uspjeli smo se plasirati u playoff i preko Hrvatskih studija, Stomatološkog i Medicinskog fakulteta izboriti finale. U finalu nas je čekala ozbiljna Ekonomija, ali smo timskom igrom i maksimalnim zalaganjem uspjeli kontrolirati utakmicu i na kraju i pobijediti. Ponosan sam na dečke, svi su dali sve od sebe pa ni rezultat nije izostao. Čestitke Ekonomiji na dobroj i čvrstoj utakmici.

📸 Pogledajte cijelu fotogaleriju sa završnice košarkaške lige za studente.

Tom utakmicom završila je još jedna sezona studentske lige i na red je došla proglašenje najboljih igrača regularnog dijela te najboljih pojedinaca same završnice.

 

INDIVIDUALNE NAGRADE

Kod košarkašica najbolja igračica, te ujedno i najbolja strijelkinja bila je košarkašica Prirodoslovno - matematičkog fakulteta Bruna Obratov. Najbolja košarkašica finala je bila Ani Putica (Fakulteta elektrotehnike i računarstva).

Kod košarkaša imamo sličnu situaciju gdje je najbolji strijelac bio ujedno i najbolji igrač regularnog dijela, a to je Marko Vučić s Medicinskog fakulteta. Dok je titulu najboljeg igrača finala zasluženo osvojio Luka Sunara s Fakulteta elektrotehnike i računarstva.

Radujemo se novoj sezoni, te jedva čekamo vidjeti da li se može ponoviti dominacija FER-a u studentskoj košarci.

Sve rezultate, statistike i rasporede možete pronaći na našim društvenim mrežama i UniSport Digital aplikaciji.

🎥 Pogledajte snimke utakmica sa završnice košarke.

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave