Odigrano 6. kolo natjecanja u vaterpolu

U četvrtak, 30. ožujka, na bazenu Utrina odigrano je 6. kolo natjecanja u vaterpolu.

Prva utakmica šestog kola pružila je dvoboj prvoplasiranog Građevinskog fakulteta i sedmoplasiranog Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije. Od samog početka ekipa GRAD-a opravdala je ulogu favorita i mirno odradila utakmicu bez tenzija i rezultatske napetosti. Rezultat na kraju utakmice bio je 16:9. Najbolji pojedinac utakmice bio je Petar Paić.


U drugoj utakmici svjedočili smo velikoj borbi Fakulteta elektrotehnike i računarstva i Ekonomskog fakulteta. Iako desetkovane, obje momčadi čvrsto su se borile. FER je bolje otvorio utakmicu pobjedivši i prvu i drugu četvrtinu sa 3:1, odnosno 3:2. Na poluvremenu je momčad EFZG-a ubacila u visu brzinu, pobijedila treću četvrtinu 1:4 i ušla u zadnju dionicu utakmice s poravnati rezultatom. U zadnjoj četvrtini obje momčadi imale su prilike poentirati, ali jedini gol stigao je 6 sekundi prije kraja kad je Josip Šarić zabio za pobjedu EFZG-a. Najbolji pojedinac bio je Jakša Zaratustra Mihaljević koji se istaknuo dobrim rolama u obrani i dva postignuta gola. 


Zadnja utakmica kola u kojoj su se sastali Fakultet strojarstva i brodogradnje i Tehničko veleučilište Zagreb bila je prilično jednosmjerna. TVZ bez svog prvog topnika, Martina Lipeja, nije imao pre velike šanse. Studenti FSB-a su to potvrdili i pobijedili rezultatom 14:7. Najbolji igrač utakmice bio je Luka Brčić sa šest postignutih pogodaka.

Nastavljamo s natjecanjem u utorak, 4. travnja, kada je na rasporedu 7. kolo.

Sve rezultate, statistike i rasporede možete pronaći na našim društvenim mrežama i UniSport Digital aplikaciji.

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave