Studentice EFZG-a prvakinje, a studenti Veleučilišta Bernays prvaci futsal lige 2022./2023.

U subotu, 1. travnja, u u sportskoj dvorani Martinovka odigrana je završnica futsal lige u konkurenciji studentica i studenata.

 

ZAVRŠNICA FUTSAL LIGE - STUDENTICE

Nakon nemogućnosti pojavljivanja na utakmici Kineziološkog fakulteta, Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije je bez borbe osigurao broncu.

Prva utakmica dana tako je krenula sa ženskim finalom između Ekonomskog fakulteta i Prirodoslovno-matematičkog fakulteta.

Bila je to utakmica u kojoj je Ekonomski fakultet pokazao svoju dominaciju i slavio s uvjerljivih 3:0. Julijana Šestan zabila je za 1:0 u 9. minuti susreta, a do kraja utakmice se dva puta upisala u listu strijelkinja Ana Bartolović. Pokušao je PMF zaprijetiti nekoliko puta preko Marije Žagar, ali Petra Lerotić je bila sigurna.

📸 Pogledajte cijelu fotogaleriju s završnice futsal lige za studentice.

 

ZAVRŠNICA FUTSAL LIGE - STUDENTI

U konkurenciji studenata, u utakmici za treće mjesto susreli su se Fakultet strojarstva i brodogradnje i Fakultet prometnih znanosti.

Bronca je nakon četrdeset minuta završila kod studenata FSB-a, a ponajviše zahvaljujući Anti Gudelju, koji je s dva pogotka donio veliko slavlje. Kroz cijelu utakmicu FSB je bio kvalitetnija momčad te su zasluženo i slavili.

U drugom susretu dana, u finalu, susreli su se Fakultet elektrotehnike i računarstva i Veleučilište Edward Bernays. Bernays je rano došao u vodstvo pogotkom Mužara u 4. minuti susreta, a zatim smo gledali pravo finale, puno tenzija i želje za naslovom. Na novi pogodak, čekali smo do 33. minute susreta, a do tada je podijeljeno čak šest žutih kartona.

U 33. minuti krenulo je uzbuđenje i fantastičan završetak za još jednu sezonu. Vanja Vuanović zabio je za 1:1, a minutu kasnije na erupciju punih tribina pogađa Antun Blažić za preokret FER-a i 2:1. Matija Đulvat primoran je pozvati minutu odmora, koja se pokazala kao presudna, jer su momci s Bernaysa nakon 30 sekundi postigli izjednačujući pogodak preko Dekanića. Novi preokret, ovaj puta u korist Bernaysa, ujedno i konačan rezultat, postavio je Mateo Mužar u 38. minuti susreta. Do kraja utakmice je pokušao FER s golmanom igračem, ali bezuspješno. Bernays je tako obranio titulu prvaka iz prošle sezone, a tri od četiri individualne nagrade su završile u rukama studenata Bernaysa.

 

INDIVIDUALNE NAGRADE

Najbolja strijelkinja lige je Nika Petarić s Kineziološkog fakulteta. Najbolja golmanica lige je Petra Lerotić s Ekonomskog fakulteta, a Marija Žagar s Prirodoslovno-matematičkog fakulteta proglašena je najboljom igračicom lige.

Najbolji strijelac lige je Danijel Dekanić s 11 postignutih pogodaka, koliko su imali i Jukić s FER-a te Gudelj s FSB-a, a presudio je broj asistencija. Najbolji igrač lige - MVP "Mate Čuljak” je Filip Novak, a najbolji igrač završnice - MVP "Matija Capar” je Mateo Mužar. Najbolji golman lige je Niko Stolnik, student FER-a.

📸 Pogledajte cijelu fotogaleriju s završnice futsal lige za studente.

Sve rezultate, statistike i rasporede možete pronaći na našim društvenim mrežama i UniSport Digital aplikaciji.

🎥 Pogledajte snimke utakmica sa završnice futsal lige.

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave