Studenti Kineziološkog fakulteta prvaci nogometne lige 2022./2023.

U četvrtak, 1. lipnja, na Savici je završeno natjecanje u nogometu, a studenti Kineziološkog fakulteta su obranili naslov prvaka nogometne lige i za sezonu 2022./2023.

 

Utakmica za treće mjesto

U utakmici za treće mjesto sastali su se Tehničko veleučilište u Zagrebu i Filozofski fakultet. Oba tima su u utakmicu ušla s velikom željom da osvoje broncu te je utakmica od početka do kraja bila zanimljiva i izjednačena. Uz brojne prilike, pogotovo u drugom poluvremenu, utakmica je uvelike podsjetila na finale Europske lige dan ranije. Međutim, ovdje su izostali golovi te je utakmica odlučena izvođenjem jedanaesteraca. Ivan Zagorac s TVZ-a obranom je osigurao treće mjesto te se igrači TVZ- a ponovno kući vraćaju s brončanim medaljama.

 

Finale

A drugoj utakmici dana vidjelu smo utakmicu dostojnu finala. Fakultet elektrotehnike i računarstva protiv Kineziološkog fakulteta ušao je u utakmicu s ciljem ‘’vraćanja duga’’ za poraz u prošlogodišnjem finalu. Plan je za FER krenuo dobro te su poveli pogotkom Sinkovića na  asistenciju Webera već u 8. minuti. Međutim, već u 11. minuti Lulićev udarac iz kuta Šandrovčan pretvara u 1:1. U 26. Ostrman koristi grešku golmana i dovodi KIF u vodstvo. Ekipa FER-a i dalje je pokazivala karakter i stvorila nekoliko izglednih prilika, međutim bez pogotka. U 40. minuti dogodio se ključan trenutak utakmice kada je isključen Sinković (FER). To je uvelike olakšalo posao KIF-u koji preko Nedeljka i Đipala dolaze do pobjede od 1:4 te novog naslova prvaka.


Individualne nagrade

Nagrada za najboljeg golmana pripala je studentu Kineziološkog fakulteta, Stjepanu Šimunoviću, a njegovom kolegi, Josipu Lotaru, nagrada za najboljeg igrača. Najboljim strijelacem proglašen je Anton Macan (FER).

📸 Pogledajte cijelu fotogaleriju sa završnice nogometa.

Sve rezultate, statistike i rasporede možete pronaći na našim društvenim mrežama i UniSport Digital aplikaciji.

Vidimo se sljedeće godine u još većem broju.

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave