Studenti Agronomskog fakulteta prvaci, a studentice Bernaysa prvakinje odbojke na pijesku

U petak i subotu, 16. i 17. lipnja, na Kineziološkom fakultetu, održano je prvenstvo u odbojci na pijesku.
 

Studentice

U kategoriji studentica, natjecanju je pristupilo 20 ekipa u 2 grupe po 4 ekipe te 4 grupe po 3 ekipe. Nakon završetka grupne faze u četvrtfinale je prošlo 6 ekipa pobjednika skupina te dvije najbolje drugoplasirane ekipe.

Četvrtfinalni susreti su već donijeli napete susrete gdje su eliminirane neke od favoriziranih ekipa. Tako su se u polufinale plasirali parovi Ekonomski fakultet 1 – Kineziološki fakultet 1 te Fakultet elektrotehnike i računarstva – Bernays 1.

U utakmici za treće mjesto KIF 1 ekipa je u neizvjesnoj utakmici pobjedila FER te se okitila brončanim medaljama.

A u velikom finalu su se sastale EFZG 1 i BER 1. Ekipe koje se dobro poznaju iz svijeta odbojke očekivano su pružile sjajan meč. Na kraju su studentice Bernaysa pokazale zavidnu igru te osvojile prvo mjesto dok je srebro pripalo studenticama Ekonomskog fakulteta.

 

Studenti

Konkurencija studenata je također brojala 20 ekipa te je sistem odigravanja skupina bio identičan. Ovdje smo također u četvrtfinalu već vidjeli vrlo izjednačene susrete.

O vrlo jakoj konkurenciji među muškim ekipama govori činjenica da su brojni setovi odlučeni tek u dodatnim poenima. Atraktivnom igrom u polufinale su se plasirali Agronomski fakultet – Medicinski fakultet 2 te Fakultet strojarstva i brodogradnje – Medicinski fakultet 1.

Obje ekipe MEF-a su izgubile polufinalne susrete, a u utakmici za 3. mjesto MEF 1 je osvojio broncu.

Pravi spektakl gledali smo u finalu između FSB-a i AGR-a gdje su setovi trajali kao u dvoranskoj odbojci. Uz svega nekoliko poena razlike, ekipa Agronomskog fakulteta je osvojila zlatnu medalju dok će se dečki s FSB-a ovaj puta morati zadovoljiti srebrom.

Sve rezultate, statistike i rasporede možete pronaći na našim društvenim mrežama i UniSport Digital aplikaciji.

📸 Pogledaj cijelu fotogaleriju s natjecanja u odbojci na pijesku.

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave