Završeno posljednje kolo grupne faze odbojkaške lige

Ove je nedjelje, u prostorima Kineziološkog fakulteta, odigrano posljednje, sedmo, ovosezonsko grupno kolo UniSport Zagreb odbojkaške lige za studentice i studente. 

Studenti

U prvoj utakmici skupine A za studente, Tehničko je veleučilište Zagreb u dva je lagana seta svladalo Farmaceutsko-biokemijski fakultet. Druga je utakmica donijela dvoboj Prirodoslovno-matematičkog fakulteta i Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije koji je u tri seta okončan pobjedom PMF-ovaca.

U nastavku skupine, Kineziološki fakultet porazio je Grafički, dok je, bez većih problema, favorizirana momčad Ekonomskog fakulteta, glatko slavila u dvosetnom dvoboju protiv varaždinskih kolega s Fakulteta organizacije i informatike.

Ogledi skupine B donijeli su nove četiri utakmice. Medicinski fakultet nije imao prevelikih poteškoća pri svladavanju Arhitektonskog, dok su Fakultetu prometnih znanosti bila potrebna tri seta da trijumfiraju protiv Veterinarskog fakulteta. 

Okršaj studenata Fakulteta elektrotehnike i računarstva i Hrvatskog katoličkog sveučilišta otišao je u korist FER-ovaca, dok su igrači Građevinskog fakulteta nakon tri iscrpljujuća seta u konačnici izvukli deblji kraj protiv Fakulteta strojarstva i brodogradnje.

Po završetku drugog kola, tablica izgleda ovako:

 

Studentice

I studentice su, nakon tjedan dana pauze, izašle na parket. 

Studentice Veleučilišta Edward Bernays u skupini A samo su osam poena „poklonile“ ekipi  Fakulteta prometnih znanosti, a Veterinarski je fakultet s 2:0 pobijedio Tehničko veleučilište Zagreb. Igračice Građevinskog fakulteta skupnu su fazu završile samopouzdano, pa je tako njihov ogled protiv Fakulteta hrvatskih studija završio rutinskom pobjedom.

U skupini B odbojkašice Stomatološkog nisu se uspjele oduprijeti napadu Prirodoslovo-matematičkog fakulteta, znatnijih problema pri svladavanju ekipe Stomatološkog fakulteta, a slična je situacija išla u korist i Fakultetu organizacije i informatike protiv Grafičkog fakulteta. Za kraj dodajmo da je Fakultet elektrotehnike i računarstva prohujao utakmicom u ogledu s Agronomskim fakultetom.

Utakmice skupine C započeli su borbom studentica Arhitektonskog fakulteta i Fakulteta strojarstva i brodogradnje, kojeg su u konačnici s dva puta po 26:24 odnijele Arhitektice. Djevojke s Fakulteta političkih znanosti „ukrale“ su tek 13 poena Fakultetu kemijskog inženjerstva i tehnologije, dok se, s pet poena manje, sličan scenarij dogodio Edukacijsko-rehabilitacijskom protiv Farmaceutsko biokemijskog fakulteta.

Po završetku kola, tablica izgleda ovako:

 

Idućeg vikenda na rasporedu je playoff za studentice koji će ugostiti 16 najboljih ekipa.

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave