Odigrano polufinale odbojkaške lige

Polako, ali sigurno, približavamo se samoj završnici ovosezonske odbojkaške lige za zagrebačke studentice i studente. Ove su nedjelje u dvorani Kineziološkog fakulteta odigrani polufinalni dvoboji, a kako su se raspleli, saznajte u nastavku.

Studentice

U ženskoj je konkurenciji prvo polufinale „sparilo“ ekipe Veleučilišta Edward Bernays i Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije. Od samog početka, velike favoritkinje i braniteljice titule krenule su agresivno i nisu dopuštale FKIT-ovkama da zadominiraju, stoga su, očekivano, i uzele prvi set s 25:11. 

Sličan smo scenarij gledali i u drugoj, posljednjoj dionici, kojom ponovno vladaju jaki smeševi i neprobojna obrana BERN-ovki. Za tu zagonetku suparnice nisu imale rješenja, te su u ovom setu, s gotovo jednakom dinamikom igre i tri osvojena poena više, osigurale borbu za broncu, a protivničkoj ekipi prepustile priliku za obranu naslova.

S druge pak strane, u nastavku dana gledali smo, barem što se uvodnog seta tiče, ponešto napetiju utakmicu. Iako je i ona završena s konačnih 2:0, Farmaceutsko-biokemijski fakultet nije dopustio ekipi Kineziološkog fakulteta preveliko opuštanje – KIF-ovke su tako prvu dionicu odnijele s 26:24, čime je bilo jasno da je FBF zasigurno kandidat za finalnu završnicu. 

Međutim, koncentracija je popustila, tempo igre primjetno je pao, a snažni napadi iskusnih odbojkašica s druge strane terena bili su prejaki da bi se ostalo u igri za nešto više od borbe za broncu. Drugim su setom, s 25:14, KIF-ovke zasluženo opravdale titulu favorita i plasirale se u finale.

📸 Pogledajte cijelu fotogaleriju završnice UniSport ZG Odbojkaške lige za studentice.

Studenti

Izjednačeniji su se ogledi imali prilike vidjeti u muškom dijelu natjecanja. Polufinalnu su fazu otvorili Tehničko veleučilište Zagreb i Ekonomski fakultet. Usprkos tome što su na kraju oba seta prevagnula u korist lanjskih viceprvaka, kojima je, dodajmo, cijelu utakmicu i statistika nepobitno išla u prilog, TVZ solidno je parirao. 

Prvi je set završio s 25:21, odlučujući je bio nešto uvjerljiviji (25:19), a Ekonomski je fakultet, još jednom, pokazao zašto je favoriziran i koliko je kvalitetan. Ove će godine ponovno imati priliku za osvajanje titule, dok će se Tehničko veleučilište morati zadovoljiti borbom za broncu.

Da TVZ-u neće biti lako, poprilično je jasno – s druge strane mreže čekat će ih prošlogodišnji brončani, Fakultet elektrotehnike i računarstva. U najdinamičnijoj utakmici prošlog vikenda, u tri je seta izgubio dvoboj od Prirodoslovno-matematičkog fakulteta koji je, nakon prvotnih 19:25, skupio snage za povratak (25:18) i tako poručio FER-ovcima da itekako ima što tražiti u ovogodišnjoj završnici. 

Momentum je bio na strani PMF-a koji je to znao iskoristiti, stoga je rutinskom odbojkom (15: 8), u trećem setu izdominirao terenom i osigurao si dvoboj za najsjajnije odličje koje će, protiv EFZG-a, igrati iduće nedjelje.

📸 Pogledajte cijelu fotogaleriju završnice UniSport ZG Odbojkaške lige za studente.

Završne utakmice odbojkaške lige za studentice i studente na rasporedu su 11. veljače, kada ćemo saznati i imena novih zagrebačkih prvaka.

Sve rezultate, statistike i rasporede možete pronaći na društvenim mrežama i UniSport Digital aplikaciji.

🎥 Pogledajte snimke utakmica polufinala odbojkaške lige.

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave