Započelo prvo kolo rukometne lige

U subotu, 03. ožujka, te u nedjelju, 04. ožujka, na Kineziološkom fakultetu odigrano je 1. kolo rukometne lige.

Studenti

U konkurenciji studenata ovogodišnjeg natjecanja pobjedom je otvorila ekipa Medicinskog fakulteta svladavši svoje kolege s Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije. Još uvjerljiviju predstavu u skupini A pružio je Pravni fakultet, čija je ekipa svladala momčad Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta sa 8 pogodaka razlike.

Najnapetija utakmica odvijala se u skupini B. Prirodoslovno-matematički fakultet svladao je ekipu Fakulteta prometnih znanosti sa minimalnom razlikom u posljednjim sekundama susreta. U drugom susretu skupine B, uvjerljivu pobjedu ostvario je Fakultet šumarstva i drvne tehnologije nad ekipom sa Zdravstvenog veleučilišta.

Prva utakmica skupine C odigrana je između Građevinskog fakulteta i Fakulteta organizacije i informatike, gdje je uvjerljivija bila ekipa Građevinskog fakulteta. Obje momčadi odigrale su obranu na zavidnoj razini, pa ne čudi kako je ovaj susret imao najmanji broj pogodaka u prvom kolu. U drugoj utakmici skupine C, u kojoj je pobjedu odnjela ekipa Fakulteta elektrotehnike i računarstva nad Geodetskim fakultetom, vidjeli smo pravu golijadu sa ukupno 47 pogodaka u susretu.

Skupina D donijela nam je još jedan neizvjesni okršaj. Ekipe Fakulteta strojarstva i brodogradnje i Ekonomskog fakulteta odigrale su vrlo napetu i uzbudljivu utakmicu. U posljednjim minutama susreta, ekipa Ekonomskog fakulteta uspjela se odvojiti te zasluženo slaviti sa 3 pogotka prednosti. Posljednji susret dana odigran je između Kineziološkog fakulteta i Agronomskog fakulteta. Uvjerljivu pobjedu ostvarila je ekipa Kineziološkog fakulteta koja je svojom predstavom ostvarila epitet najefikasnije ekipe prvog kola.

 

Studentice

Ništa manje uzbudljivo nije bilo u nedjelju, u konkurenciji studentica. U prvom, ujedno i najneizvjesnijem susretu dana, ekipa Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta slavila je protiv ekipe Ekonomskog fakulteta u samoj završnici susreta.

U istoj skupini Prehrambeno-biotehnološki fakultet svladao je Fakultet elektrotehnike i računarstva, a baš kao i u konkurenciji studenata, ekipa Kineziološkog fakulteta ostvarila je najuvjerljiviju pobjedu svladavši ekipu Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta sa 20 golova razlike.

U skupini B, ekipa vodila je žestoku borbu na parketu između ekipe Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije i ekipe Fakulteta organizacije i informatike, a pobjedu su odnijele studentice Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije. Puno golova i dobrih akcija moglo se vidjeti i na drugom susretu skupine B, u kojem je ekipa Medicinskog fakulteta uvjerljivo slavila nad studenticama s Pravnog fakulteta. Posljednji susret dana nije odigran obzirom da se ekipa Fakulteta strojarstva i brodogradnje nije uspjela skupiti u dovoljnom broju. Iz tog razloga bodovi odlaze na Građevinski fakultet.

📸 Pogledaj cijelu fotogaleriju s natjecanja u rukometu.

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave