Završeno polufinale košarke

Nedjelja, 17. ožujka, bila je u znaku polufinala u muškoj i ženskoj konkurenciji UnisportZG košarkaške lige.

Studenti

Nastavili smo s muškom konkurencijom i prvom polufinalnom utakmicom između Ekonomskog fakulteta i Tehničkog veleučilišta u Zagrebu. Utakmica je u prvoj četvrtini imala puno promjena vodstva i završila je 17:15 u korist Ekonomskog fakulteta. Druga četvrtina je počela također napeto, no pola četvrtine je bilo dovoljno da studenti Tehničkog veleučilišta dopuste protivnicima da se odvoje na 24:17, a na kraju je taj rezultat već bio 31:20. Drugo poluvrijeme je donijelo još iste priče gdje Tehničko veleučilište skraćenom rotacijom pokazivalo sve manje i manje energije, a protivnici upravo suprotnom taktikom su držali pritisak i održavali svježinu do kraja susreta. Rezultat je na kraju bio 65:45 za koji su najzaslužniji kod Ekonomskog fakulteta bili Ivan Nakić Vojnović sa 17 i Luka Cvitanović s 13 poena i tako odveli svoju ekipu u još jedno finale u nizu. Kod Tehničkog veleučilišta u Zagrebu, koje ide u borbu za broncu na svom prvom F4, istaknuo se David Grabovac s 13 poena.

Posljednja utakmica dana koja nam daje posljednje finaliste bila je između studenata Medicinskog fakulteta i Fakulteta elektrotehnike i računarstva. Najgledaniji susret nedjelje nije razočarao. Konstantne promjene vodstva uz visok intenzitet, kako fizički tako i emocionalni, bio je užitak za gledati. Prva četvrtina je otišla na stranu Medicinskog fakulteta košem u zadnjim sekundama za 14:13. Druga četvrtina završava u egalu 30:30. Treća četvrtina u znaku Fakulteta elektrotehnike i računarstva koji su u trenucima imali i 9 poena prednosti, ali studenti Medicinskog fakulteta uspijevaju u zadnjoj minuti spustiti na krajnji rezultat 45:49. Takvu prednost studenti Fakulteta elektrotehnike i računarstvaodržavaju kroz cijelu četvrtu četvrtinu i tek pred kraj uspijevaju se odvojiti na finalnih 54:64.  Reprizu prošlogodišnjih plasmana, Medicinski fakultet za 3. mjesto, a Fakultet elektrotehnike i računarstva u finalu, donijeli su pobjednici timskom igrom. Imali su čak četiri dvoznamenkasta igrača u svojim redovima: Borna Dramalija (13), Tin Bušić (11), Vedran Hernaus (10) i Stipe Rimac (10). Kod poraženih ovaj tjedan je najbolji bio Peter Papič s 20 poena, a visoku formu održao je i Franjo Lapić sa 16.

 

Studentice

Dan smo započeli susretom Učiteljskog fakulteta i Kineziološkog fakulteta u ženskoj konkurenciji. Prva četvrtina donijela je nekoliko promjena vodstva u rezultatu gdje su se studentice Učiteljskog fakulteta još uvijek pronalazile, a studentice Kineziološkog fakulteta na leđima Barbare Vunić uspijevaju završiti s 3 koša prednosti. Ali, studentice Učiteljskog fakulteta otvaraju drugu četvrtinu serijom 8-0 i stvaraju prednost koju protivnice više neće sustići, već će bez puno promjena razlike igrati praktički ''koš za koš'' do kraja. Na kraju je semafor pokazivao 59:42 i dao studenticama Učiteljskog fakulteta priželjkivano finale koje su prošle godine za dlaku propustile, a studenticama Kineziološkog fakulteta borbu za broncu. Lara Hajpetar sa 17 i Lucija Sunjog s 15 poena najbolje su bile u redovima Učiteljskog fakulteta i time održale i potvrdile odličnu formu iz četvrtfinala. Kod poraženih istaknula se Barbara Vunić s gotovo pola poena svoje ekipe (20).

Drugi polufinalni susret dao nam je jednostranu borbu između Fakulteta elektrotehnike i računarstva i Prirodoslovno-matematičkog fakulteta. Od samog početka studentice Fakulteta elektrotehnike i računarstva ulaze u vodstvo, ali se igra tvrda košarka s malo koševa i tako na početku druge četvrtine je rezultat 9:6. Nakon toga Fakultet elektrotehnike i računarstva energičnim naletom odlazi na prednost 18:6. Studentice Prirodoslovno-matematičkog fakulteta nisu se snašle u takvoj situaciji i ne uspijevaju zaprijetiti ni u jednom, daljnjem trenutku utakmice. Na kraju rezultat je bio 44:31 u korist studentica s Fakulteta elektrotehnike i računarstva u čijim redovima je najbolje su bile Iva Ursić sa 17 i Nika Mateković s 14 poena. Kod poraženih većinu otpora su pružile Melani Jurković s 15 i Lea Maršić s 12 poena.

Sve rezultate, statistike i rasporede možete pronaći na našim društvenim mrežama i UniSport Digital aplikaciji.

🎥 Pogledajte snimke utakmica polufinala košarkaške lige.

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave