Započelo vaterpolo natjecanje

U utorak, 19. ožujka, na Bazenu Utrina započelo je prvo kolo, a u četvrtak, 21. ožujka, drugo kolo natjecanja u vaterpolu.

Prvu utakmici skupine A za studente otvorili su Medicinski fakultet i Kineziološki fakultet. Utakmica je bila gusta, izčetvrtine u četvrtinu je išla kako jednoj, tako i drugoj ekipi u korist. Prva je četvrtina započela golom MEF-a, ali je prednost vrlo brzo preuzela ekipa KIF-a koja je do kraja druge četvrtine vodila utakmicu rezultatom 7:1. U trećoj četvrtini ekipa MEF-a ne posustaje ipokušava sustići rezultat. Ipak, ulaskom u zadnju četvrtinu pobjeda odlazi u ruke Kineziološkog fakulteta te završava rezultatom 11:6. Uvjerljivo najistaknutije ime utakmice bilo je Nikole Šimunovića s KIF-a koji je sa svojih 6 postignutih golova bio najbolji igrač ovog susreta.  

Druga utakmica skupine A za studente bila je između Tehničkog veleučilišta u Zagrebu i Fakulteta kemijskog inženjerstva itehnologije. Utakmicu je za TVZ sjajno otvorio Martin Lipej s trima pogotka u prvoj četvrtini. U drugoj sučetvrtini obje ekipe uspjele postignuti svaka po samo jedan gol te je rezultat 4:2 otvorio mogućnost ekipi FKIT-a da dođe do izjednačenja. Unatoč dobrim pokušajima igrača ekipe FKIT-a, nažalost nisu uspjeli sustići rezultat te utakmica završava pobjedom ekipe TVZ-a rezultatom 10:5.  Martin Lipej bio je najbolji igrač s 5 postignutih golova i 3 asistencije.

Prva utakmica skupine B za studente, između Fakulteta elektrotehnike i računarstva i Fakulteta strojarstva i brodogradnje. Utakmica je bila napeta do samog poluvremena u kojemu igrač ekipe FSB-a, Nikola Ljepava nije posustajao i trima golovima uspio doći do izjednačenja s ekipom FER-a. Do kraja utakmice ekipa FSB-a uspjela je pogoditi još samo jedan gol te utakmica završava pobjedom ekipe FER-a rezultatom 11-4.

Druga utakmica skupine B za studente, vodila se između Zagrebačke škole ekonomije i menagementa i Fakulteta prometnih znanosti. Utakmica je započela napeto te se u drugu četvrtinu ušlo izjednačenim rezultatom 3:3. No, nedugo nakon ekipa FPZ-a preuzima vodstvo te okreće rezultat na sjajnih 8:3. Ekipa FPZ-a u zadnjoj minuti druge četvrtine dobiva priliku za podebljati razliku s igračem više, zbog isključenjem igrača ekipe ZŠEM-a, ali to ne iskorištavaju. Unatoč tome, utakmica ipak završava pobjedom ekipe FPZ-a rezultatom 15:7.

Prvu su utakmicu skupine A za studente odigrali Kineziološki fakultet i Tehničko veleučilište u Zagrebu. Iako je ekipa TVZ-a odigrala slabu utakmicu, sa samo jednim postignutim golom, ne smije se izostaviti činjenica da je ekipa KIF-a ipak ovogodišnji favorit za osvajanje titule te svojim iskustvom i kvalitetom zasigurno predstavljaju problem svakom protivniku. KIF je došao do pobjede sa završnim rezultatom 15:1. Najbolji igrač utakmice bio je Vito Cicero s KIF-a koji je postigao 4 gola i 2 asistencije.

Drugu utakmica skupine A za studente odigrali su Građevinski fakultet i Medicinski fakultet. Ekipa GRAD-a bilaje veliki favorit ovog susreta. Golman MEF-a, Filip Vlašić imao je dobar nastup te je MEF vodio utakmicu do zadnje četvrtine u koju su ušli rezultatom 6:5. Iako je ekipi GRAD-a nedostajalo par bitnih aduta, to ih nije spriječilo pri kraju utakmice. U zadnjoj četvrtini prevagnula je kvaliteta igrača ekipe GRAD-a te suuspjeli izvući pobjedu rezultatom 8:6. Najbolji je pojedinac bio Vid Brčić s Građevinskog fakulteta s 4 postignuta pogotka i 1 asistencijom.

Prvu utakmicu B skupine za student odigrali su Fakultet elektrotehnike i računarstva i Fakultet prometnih znanosti. FER je bio favorit utakmice te su kvalitetu posebice pokazali u prvoj četvrtini utakmice u kojoj su vodili rezultatom 5:0. Nažalost zbog nedostatka dvaju najbitinijih igrača ekipe FPZ-a, utakmica je završila pobjedom FER-a rezultatom 18:6. Najbolji je pojedinac utakmice bio Marko Novkovski s FER-a koji je postigao 4 gola. 

Drugu utakmicu B skupine za student odigrali su Ekonomski fakultet i Fakultet strojarstva i brodogradnje. Unatoč tome što je ekipa EF-a poznata po ozbiljnoj ekipi, na utakmici dolazi do iznenađenja. Golman ekipe FSB-a letio je na sve strane ibranio svaku moguću loptu na svome putu. Uz čvrstu obranu ekipe FSB-a, prvu i zadnju četvrtinu izdominirali su i dvojica njihovih igrača, Jakov Capan s 5 postignutih golova i Nikola Ljepava s 3 postignuta gola. Utakmica je završila pobjedom FSB-a rezultatom 9:5.

📸 Pogledajte cijelu fotogaleriju s natjecanja u vaterpolu.

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave