U nedjelju je završena osmina finala košarkaške lige za studente

Nedjelju, 3. ožujka, obilježila je osmina finala u muškoj konkurenciji naše košarkaške lige.

Dan je započeo okršajem između Ekonomskog fakulteta i Veterinarskog fakulteta. Utakmica je prošla bez puno iznenađenja gdje su favoriti, EFZG, kontrolirali igru od samog početka i na kraju stigli do 34 poena razlike rapsodijom trica. VEF je nažalost završio svoju ovogodišnju borbu rezultatom 84:51.

Nastavili smo s drugim susretom dana između Fakulteta organizacije i informatike i Agronomskog fakulteta. Opet, bez puno iznenađenja, FOI kao favorit je nametnuo ritam od samog početka koji skraćena rotacija AGR-a jednostavno nije mogla pratiti. Pobjedu su odnijeli rezultatom 87:69 i vratili se u Varaždin jednom utakmicom bliže medalji.

Zatim smo imali prilike pogledati dva jako zanimljiva i napeta susreta. Treću utakmicu osmine finala igrali su Fakultet strojarstva i brodogradnje i Tehničko veleučilište u Zagrebu. FSB kao favorit prvi nije opravdao svoju hvalu ulazeći u susret, već je TVZ uz neka stara nova lica uspio izboriti prolaz. Rezultat je na kraju pokazivao 53:56 gdje je u završnici mirnija ruka ipak bila na strani TVZ-a.

Sljedeći susret, ni malo manje zanimljiv i napet, je bio između Stomatološkog fakulteta i Fakulteta prometnih znanosti. Puno promjena vodstva, puno serija poena s jedne i druge strane i visok intenzitet su krasili ovu utakmicu. Na kraju su studenti SF-a prevagnuli rezultatom 72:65 koji su izborili tek u zadnjim minutama.

Drugu polovicu osmine finala započeli su Medicinski fakultet i Pravni fakultet. Obzirom na dosadašnju sezonu Medicinski fakultet je kao veliki favorit ušao u ovaj susret, ali studenti PF-a nisu im samo predali pobjedu. Borbom do zadnje sekunde držali su studente MEF-a u nervozi i neizvjesnosti. Finalni rezultat od 60:51 kristaliziran je tek u posljednjim minutama utakmice, a borba MEF-a za obranu bronce ili napad na nešto više je nastavljena.

Građevinski fakultet i Prirodoslovno-matematički fakultet su sljedeći stupili na teren. Dobili smo rezultatsku reprizu od prije tri susreta, u utakmici bez favorita. Baš po ukusu svih fanova košarke. Građevinski fakultet je ipak ultimativno izborio prolaz u četvrtinu finala, ali do zadnjih se minuta čekalo hoće li to biti možda i PMF.

Dan se završio s dvije utakmice u kojima je rezultat bio riješen od početka. Veliki favoriti za treću uzastopnu titulu, Fakultet elektrotehnike i računarstva dočekali su Farmaceutsko-biokemijski fakultet. Pobjeda i nastavak pohoda otišla je očekivano FER-u rezultatom 78:57.

Zadnji susret dana koji nam je dao potpunu sliku četvrtfinalista je bio između Kineziološkog fakulteta i Geodetskog fakulteta. Geodetski fakultet se nažalost nije uspio oduprijeti naletima i tako su favoriti, KIF, održali su svoj san za povratak u F4 rezultatom 79:51.

Četvrtfinale je na rasporedu sljedeću nedjelju, 10. ožujka.

Sve rezultate, statistike i rasporede možete pronaći na našim društvenim mrežama i UniSport Digital aplikaciji.

🎥 Pogledajte snimke utakmica osmine finala košarkaške lige.

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave