Završena osmina finala futsal lige za studente

Ovog je vikenda službeno započelo prvo kolo eliminacijske faze futsal lige za studente. Po uzoru na grupnu fazu, već tradicionalno, i osmina finala odigrana je u sportskoj dvorani Kineziološkog fakulteta. Kolo su obilježili poprilično dominantni susreti, a kako točno izgledaju rezultati, saznajte u nastavku.

U gornjem dijelu ždrijeba najprije smo ispratili dvoboj Geodetskog i Pravnog fakulteta. Bez previše drame i s rezultatom 4:1, „Geodeti“ su osigurali svoje mjesto među najboljih osam. Nažalost, od početka utakmice bilo je jasno da defenziva „Pravnika“ nije bila na razini, no svakako im valja čestitati na ulasku u doigravanje.

Usprkos tome što je kao jedan od najvećih fakulteta gotovo usvakom sportu redovno i favorit, Ekonomski fakultet nije uspio položiti igrački ispit protiv kolega s Fakulteta prometnih znanosti. Nakon rezultata 6:4, bilo je jasno kako će „Ekonomisti“ novu priliku tražiti nagodinu, dok je FPZ došao na korak bliže velikoj završnici.

S obzirom na neupitnu sportsku garnituru, Kineziološki fakultet još je jedan od konstantnih favorita. Prehrambeno-biotehnološki fakultet pokušao ga je spriječiti u stremljenju ka četvrtfinalu, međutim, unatoč hrabroj borbi, nije uspio u tom naumu – KIF-ovci su došli do očekivane pobjede rezultatom 4:2.

Do najdominantnije pobjede ove faze natjecanja stigao je još jedan svestrani adut UniSportovih natjecanja. Od samog početka bilo je jasno kako Fakultet elektrotehnike i računarstva neće dati ni najmanju šansu varaždinskim kolegama, stoga je s uvjerljivih 8:0 ovogodišnja liga za Fakultet organizacije i informatike završena.

Donji dio ždrijeba najprije nam je servirao ogled Medicinskog fakulteta i veleučilišta VERN. Četiri pogotka razlike MEF-ovcima su bila i više nego dovoljna za napredak u iduću fazu natjecanja, dok će VERN-ovci, nakon poraza od 5:1, morati pričekati još godinu dana za novi pokušaj proboja do četvrtfinala.

Da Tehničko veleučilište Zagreb ove godine ima itekako visoke apetite za završnicu lige, dokazuje rezultat od 8:3 kojim su uspješno probili obrambene redove Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije. TVZ je tako nedvojbeno bacio rukavicu u lice ekipi Medicinskog fakulteta koja ga dočekuje u idućem kolu.

Usprkos snažnim nastojanjima Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta da ostane u ovogodišnjoj ligi, taj se scenarij nije ostvario. Trijumfom od dva pogotka razlike, prošlogodišnji europski viceprvaci, igrači Veleučilišta Edward Bernays, opravdali su svoju kvalitetu, pa nakon rezultata 3:1 prolaze u iduću fazu.

Da im, s obzirom na spomenute uspjehe „Bernaysovaca“, u četvrtfinalu doista neće biti lako, dobro zna ekipa Prirodoslovno-matematičkog fakulteta. U ovoj je fazi natjecanja nadigrala momčad Fakulteta strojarstva i brodogradnje i time si, kao posljednja ovogodišnja ekipa, pribavila kartu za put među najboljih osam.

Iduće je subote na rasporedu nova faza doigravanja koju ćete na Kineziološkom fakultetu ponovno moći gledati uživo, a za online praćenje natjecanja tu je, kao i uvijek, UniSport Digital aplikacija.

📸 Pogledaj cijelu fotogaleriju s osmine finala futsala za studente.

🎥 Pogledaj snimku utakmica osmine finala.

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave