Poznati finalisti nogometa

U utorak, 7. svibnja, na Savici je odigrano polufinale sveučilišne nogometne lige.

U prvom susretu snage su odmjerili Fakultet prometnih znanosti i Kineziološki fakultet. Po kišnom terenu, kao što je očekivano za ovu fazu natjecanja, obje ekipe su krenule oprezno u utakmicu s naglaskom na disciplinu u obrambenoj fazi igre. Ipak, već smo u prvom poluvremenu vidjeli nekoliko prelijepih akcija i propuštenih prilika, no jedna kontra FPZ-a u 29. minuti bila je dovoljna da s prednošću odu na predah. Sličan ritam utakmice gledali smo u drugom poluvremenu, ponovno čvrsta igra i nekoliko žutih kartona te nekoliko promašenih prilika sa svake strane. Da je FPZ odlično pripremio utakmicu, pokazali su u 51. minuti kada ponovno iz kontranapada pogađaju za konačnih 2:0 i plasman u finale natjecanja dok će ekipa KIF-a igrati za treće mjesto.

Drugi polufinalni susret bio je između Fakulteta strojarstva i brodogradnje te Geodetskog fakulteta. Gotovo cijelo prvo poluvrijeme gledali smo “reprizu” prvog polufinala. Prvi dio su obilježili udarci iz daljine te puno prekida igre i pomalo nervoze  s obje strane. U drugom poluvremenu se utakmica rasplamsala, kiša je prestala padati, a golovi počeli nakon što je FSB poveo pogotkom s 11 metara u 33. minuti. Utakmica je nastavljena u žestokom ritmu uz pregršt žutih kartona, što zbog prekršaja, što zbog prigovora. Na pritisak GEOF-a kojim su tražili izjednačenje, FSB je odgovorio novim zgoditkom u 46. minuti. Nakon toga je igra bila potpuno otvorena, GEOF je krenuo na “sve ili ništa”, a FSB to ponovno iskoristio u posljednoj minuti za konačnih 3:0 čime je postao drugi finalist dok će se GEOF morati zadovoljiti borbom za treće mjesto.

Natjecanje završavamo u četvrtak, 7. svibnja kada je na rasporedu utakmica za treće mjesto: KIF – GEOF te veliko finale: FPZ – FSB. Kao i uvijek, očekujemo vas u velikom broju na Savici.

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave