Održana 60. obljetnica nastave TZK na Sveučilištu u Zagrebu

Udruga nastavnika tjelesne i zdravstvene kulture Sveučilišta u Zagrebu organizirala je obilježavanje 60 godina nastave TZK na Sveučilištu u Zagrebu. Obilježavanje se održalo u dva dana, 9. i 10. svibnja 2024. godine.

Prvi dan bio je predviđen za uvažene goste iz područja obrazovanja, sporta i zdravlja koji su se okupili za okruglim stolom. Okrugli stol održao se 9. svibnja u Velikom amfiteatru na Kineziološkom fakultetu s temom “Nastava Tjelesne i zdravstvene kulture na visokim učilištima - izazovi i percepcije”. Na okruglom stolu raspravljalo se o pet tematskih područja: tjelesna aktivnost i mentalno zdravlje studenata, važnost i način edukacije studenata za cjeloživotnom tjelesnom, položaj i vrednovanje predmeta TZK u sustavu visokog obrazovanja, uloga nastavnika TZK u sveučilišnom sportu što će se nadovezati na temu sportskeinfrastructure te važnost i poticanje dualne karijere studenata sportaša.


Aktivni sudionici okruglog stola bili su:

  • Rektor Sveučilišta u Zagrebu, prof. dr. sc. Stjepan Lakušić
  • Dekan Kineziološkog fakulteta, prof. dr. sc. Mario Baić
  • Voditeljica Odjela za promicanje tjelesnog zdravlja HZJZ, prof. dr. sc. Sanja Musić Milanović, dr. med., nacionalna kontakt osoba pri Svjetskoj zdravstvenoj asocijaciji i Europskoj komisiji za promicanje tjelesne aktivnosti
  • doc. dr. sc. Marinko Artuković, prim. dr. med. spec. - voditelj Službe za strateško planiranje, inovacije i koordinaciju projekata pri HZJZ, voditelj Centra za istraživanje znanja, obrazovanja i ljudskog kapitala s Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar
  • Posebni savjetnik ministra znanosti i obrazovanja za cjelodnevnu školu, prof. dr. sc. Josip Burušić
  • Zamjenica pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje, sport i mlade i Kristina Singer
  • dr.sc. Martina Jeričević, načelnica Sektora za potporu sustavu sporta i zdravstveno usmjereno tjelesno vježbanje u Ministarstvu turizma i sporta.


📸 Pogledajte cijelu fotogaleriju s Okruglog stola. 

Drugog dana isplaniran je program na ŠRC Jarun na kojem se okupili studenti svih sastavnica Sveučilišta u Zagrebu i profesori tjelesne i zdravstvene kulture s većine sastavnica Sveučilišta. Studenti su sudjelovali u raznim programima sportskih aktivnosti pod vodstvom nastavnika u trajanju do maksimalno 2 sata. Program je započeo u 9:45 u petak, 10. svibnja na livadi kod košarkaških terena na Malome jezeru.

Pokrovitelji i suorganizatori bili su Sveučilište u Zagrebu, Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatski kineziološki savez i Zagrebački akademski sportski savezi, a supokrovitelji su Ministarstvo znanosti i obrazovanja te Ministarstvo turizma i sporta.

📸 Pogledajte cijelu fotogaleriju s Jaruna. 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave