Martina Krajpl i Franjo Gucić novi su stipendisti Zaklade UniSport Srce

Dvoje naših najuspješnijih studenata sportaša, Martina Krajpl i Franjo Gucić, još su jednom pokazali da Zagreb ponosno stoji na vrhu sportske i akademske scene. Ovi izvrsni mladi ljudi postali su stipendisti Zaklade UniSport Srce, a svečano potpisivanje ugovora o stipendiranju održano je jučer u prostorijama Hrvatskog akademskog sportskog saveza.

Martina Krajpl, studentica Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije, istaknuta je rukometašica prve hrvatske rukometne lige za žene u klubu ŽRK Koka te reprezentativka Sveučilišta u Zagrebu. Njezini sportski uspjesi uključuju tri naslova državne prvakinje sa sveučilišnom ekipom, titulu doprvakinje Europskih sveučilišnih igara u Lodzu 2022. te brončanu medalju na Europskom sveučilišnom prvenstvu u Podgorici 2023., gdje je proglašena najboljom strijelkinjom prvenstva s 45 pogodaka.

“Hvala Hrvatskom akademskom sportskom savezu na ovoj financijskoj potpori koja će mi sigurno pomoći u svakodnevnom usklađivanju obaveza, kako sportskih tako i akademskih. Nadam se da će rad Zaklade obuhvatiti što je moguće više studenata poput mene jer nam je veliki poticaj u ostvarivanju što boljih uspjeha i rezultata,” izjavila je Martina.

U muškoj konkurenciji, Franjo Gucić, student Kineziološkog fakulteta u Zagrebu, član taekwondo kluba Orion i osvajač brojnih državnih i međunarodnih medalja, također je postao stipendist. Franjo je seniorski i studentski prvak Hrvatske te je kao član reprezentacije Sveučilišta u Zagrebu osvojio četiri europske medalje. Osim sportskih uspjeha, pripadnik je Oružanih snaga RH, Počasno zaštitne bojne, elitne vojne postrojbe čija je zadaća zaštita i osiguranje Predsjednika RH te obavljanje počasno ceremonijalnih zadataka.

“Zahvalan sam svima okupljenim oko Zaklade UniSport Srce što su prepoznali naš rad i trud i dodijelili nam ove stipendije koje će nam sigurno olakšati akademski i sportski put. Pozvao bih sve mlade sportaše i studente da se priključe UniSportu i da se bave sportom koji ne mora nužno biti profesionalan, a sve koji mogu da podrže rad ove Zaklade,” dodao je Franjo Gucić.

Predsjednik Hrvatskog akademskog sportskog saveza, Haris Pavletić, izrazio je zadovoljstvo napretkom Zaklade: “Izrazito sam sretan i ponosan što bilježimo drugu godinu postojanja Zaklade UniSport Srce. Najboljih dvoje studenata sportaša iz prethodne akademske godine danas su potpisali svoje stipendije, a želja nam je imati mogućnosti stipendirati još veći broj studenata koji postižu vrhunske sportske rezultate, a ujedno studiraju na svojim visokim učilištima.”

 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave