UniSport Finals24: Nova iznenađenja na rukometnim terenima

Parketi dvorane Kaštelir ugostili su 31. svibnja i 1. lipnja rukometna polufinala i borbe za nova zlata. Nakon osam susreta u dva dana nacionalnim prvacima postale su studentice Sveučilišta u Zagrebu, te studenti Tehničkog Veleučilišta Zagreb.

Iznenađujući preokreti i sedmerci odlučili nove finaliste

U muškoj konkurenciji Finalsa dvije polufinalne utakmice izuzetno zanimljive i borbene od početka do kraja. U prvoj utakmici gdje su se susreli studenti Sveučilišta u Zagrebu i Sveučilište u Osijeku,pobjedu su odnijeli studenti Osijeka s rezultatom 26:22 gdje su bili presudni detalji  u dvije prilično podjednake ekipe i tako prošlogodišnje prvake poslali u borbu za broncu. U drugoj utakmici još uzbudljivije jer je utakmica završila u regularnom toku neriješenim rezultatom, a nakon toga su bile potrebne dvije serije sedmeraca da bi se dobio pobjednik. Na kraju su sretniji i spretniji bili studenti Tehničkog veleučilišta u Zagrebu koji su izborili prolaz u finale.Zanimljiva utakmica studenata za broncu ponudila je susret između Sveučilišta Zagreb i Sveučilišta Sjever, gdje je sve bilo izvjesno od samoga početka i velika dominacija Sveučilišta Zagreb koji je sa razlikom od 14 golova ponjeo broncu kući. U velikom finalu, za medalju zlatnog sjaja u muškoj konkurenciji susreli su se Sveučilište Osijek i Tehničko Veleučilište Zagreb. Napetost i tenzije mogle su se osjetiti u dvorani tijekom cijele utakmice. U prvom poluvremenu nešto spretniji bio je Osijek i otišao na pauzu s jednom gol razlikom (16:15). U drugom dijelu utakmice Osijek je nastavio gdje je stao, ali studenti TVZ-a nevjerojatnim pogocima Nike Marakovića uspijevaju preći u vodstvo. Osijek se često vraćao, no konkretnija i čvršća obrana TVZ-a nije dopuštala igračima Osijeka za povratak u vodstvo i jednostavno prelomio susret. Svaki gol ili obrana slavila se do samoga kraja. Iznenađenje ovogodišnjih finala definitivno su studenti TVZ-a, koji su skinuli s trona prošlogodišnje prvake i odnijeli zlato sa sobom s rezultatom 28:33.

Najboljim igračom proglašen je Niko Maraković (TVZ), najbolji vratar Lovro Frajhaut (UNIOS) i najboljim strijelcem Tin Tompić (UNIN).


 

Obrana titule Zagrebčanki 

Kao i svake godine iznimno kvalitetan rukomet igrao se na turniru što smo mogli vidjeti u svim utakmicama. U prvoj napetoj i uzbudljivoj polufinalnoj utakmici između studentica Sveučilišta u Osijeku i Sveučilišta Split nakon regularnog vremena bio je neriješen rezultat 24:24, te se nakon toga prišlo izvođenju sedmeraca gdje su studentice Sveučilišta Osijek bile bolje predvođene izuzetnom golmanicom Katarinom Boras i odnijele pobjedu s rezultatom 27:24. U drugoj polufinalnoj utakmici studentica, Sveučilište Zagreb pobijedilo je Rijeku uvjerljivo 45:24. Igračice Sveučilišta Rijeka su bez obzira na to što su bile malo ne kompletne dale sve od sebe i pokušale izvući što bolji rezultat. Borba je bila prilično ne ranopravna, ali Zagreb je osigurao borbu za zlato.Utakmica za broncu kod studentica bila je jednosmjerna ulica, a susret se odigrao između Sveučilišta Split i Sveučilišta u Rijeci, gdje pobjeda Splita ( 42:33) nijednog trenutka tijekom cijele igre nije dolazila u pitanje. U finalu ženskog rukometa snage su odmjerili Sveučilište Zagreb i Sveučilište Osijek. Zagrebčanke su u ovu utakmicu ušle kao favoritkinje i tako se postavile na samome početku, što su na kraju i dokazale jer su obranile prošlogodišnju titulu i obranile zlato rezultatom 34:31.

Najboljom igračicom proglašena je Josipa Bebek (UNIZG), najboljom vratarkinjom Katarina Borac (UNIOS) i najboljom strijelkinjom Lana Strugar (UNIST).

GALERIJA FOTOGRAFIJA

Sve detalje natjecanja pregledati možete na digitalnim kanalima @unisport.hr, a odigranu rukometnu završnicu na YouTube kanalu UniSportTV. 


 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave