UniSport Finals24: Teniska zlata otišla u Zagreb i Osijek

Na ovogodišnjim Finalsima održanih 31. svibnja i 1. lipnja 2024. godine popratili smo završnicu naših tenisača i tenisačica na dobro poznatoj lokaciji - tereni Resorta Zelene Lagune!

Iza nas su izazovni i kvalitetni mečevi, a najviše zainteresiranosti donijeli su upravo finalni susreti. Studentice Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Sveučilišta u Zagrebu te Sveučilišta u Splitu neumorno su se borile za svoje mjesto, a u muškoj konkurenciji to su bili Sveučilište u Zagrebu, Sveučilište u Rijeci te Veleučilište u Rijeci.

Kratak komentar dao nam je i teniski delegat Andrija Papež: "Imali smo reprizu prošlogodišnjeg finala u konkurenciji studenata u kojoj se susreću studenti Sveučilišta u Zagrebu i studenti Sveučilišta u Rijeci, dok nam se u finalu studentica susreću studentice Zagreba i studentice Osijeka. Iako nas je prekinula kiša i imati smo dva prekida pa na koncu neke mečeve i prebacili za drugi dan, ispostavilo se da je to bila dobra odluka zato što nas je tada blagoslovilo sunčano vrijeme. Mečevi su bili dosta teški, dosta napeti. Bilo je svega, prepuno emocija”

Kod studenata su se na najviše postolje popeli stolnotenisači Sveučilišta u Zagrebu, nakon što su u finalu slavili nad Sveučilištem u Rijeci 2:0. Do brončane i prve medalje na Finalsima su stigli studenti Veleučilišta u Rijeci koji s 2:0 slave nad Hrvatskim katoličkim sveučilištem. 

U ženskoj kategoriji zlato su osvojile studentice Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, bolje su bile od djevojaka iz Zagreba u odličnoj partiji s obje strane i rezultatom 2:1. Bronca je pripala stolnotenisačicama Sveučilišta u Splitu nakon što su slavile nad Zdravstvenim veleučilištem u Zagrebu 2:0. 

Bravo svima na nastupima, a posebice veseli vidjeti da su se neke nove visokoškolske ustanove i njihovi studenti odlučili prikjučiti završnici u stolnom tenisu. 

GALERIJA FOTOGRAFIJA
 


 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave