U nedjelju je održano natjecanje u nogometu 3v3 u SD Stjepan Radić

U nedjelju, 9. lipnja, na sportskim terenima Studentskog doma “Stjepan Radić” održano je Sveučilišno prvenstvo u nogometu 3x3 za studentice i studente.

 

Studentice

U ženskoj konkurenciji sudjelovalo je osam ekipa podijeljenih u dvije skupine. Nakon grupne faze u polufinalu su se sastali  Tehničko veleučilište u Zagrebu i  Fakultet prometnih znanosti 1 te Grafički fakultet i Fakultet elektrotehnike i računarstva. U polufinalnim dvobojima studentice GRF-a i FER-a pokazale su bolju formu te izborile finale. 

U ogledu za broncu sastale su se ekipe Tehničkog veleučilišta Zagreb i Fakulteta prometnih znanosti. Od samih početaka FPZ krenuo je dominanrno, što je bilo iznimno vidljivo, kako u igri, tako i u rezultatu. Na samom početku zabija Sara Skendrović, a slijede ju kolegice Marina Pranjić i Eni Višković, zahvaljujući kojima “prometovke” pobjeđuju s 3:0 i dolaze do postolja.

Žensko finale bilo je rezervirano za ogled između Grafičkog fakulteta i Fakulteta elektrotehnike i računarstva. Igračica utakmice zasigurno je FER-ovka Antonija Mesić koja je, ubacivši čak četiri pogotka, ostavila GF-ovke bez pravog riješenja u borbi za zlato. Ipak, na rezultatu od 2:0, Josipa Pavić trese mrežu, čime je konačan rezultat 4:1 u korist Fakulteta elektrotehnike i računarstva, dok se Grafički fakultet morao zadovoljiti srebrom.

 

Studenti

U muškoj konkurenciji bile su prijavljene čak 23 ekipe u podijeljene u 7 skupina. Nakon grupne faze četvrtfinale su izborili Fakultet strojarstva i brodogradnje – Arhitektonski fakultet 1, Fakultet prometnih znanosti – Ekonomski fakultet u Zagrebu, Grafički fakultet – Stomatološki fakultet te Agronomski fakultet – Arhitektonski fakultet 2. 

U muškoj konkurenciji, za treće mjesto borile su se momčadi Arhitektonskog i Grafičkog fakulteta. Arhitektonski fakultet najprije dolazi do prvih zgoditaka na utakmici - za 2:0 zabijaju Boris Lovrinčević i Mijo Mandurić. Međutim, lopta je okrugla, pa u nastavku susreta GF-ovci, uz pomoć Janka Pavlovića, dvaput za redom, dolaze do izjednačenja. U konačnici, bronca ide u ruke igračima Arhitektonskog fakulteta nakon izvođenja “penala".

Borba za zlatnu medalju u muškom se finalu vodila između Ekonomskog i Agronomskog fakulteta. Da se odmah krenulo vrlo jako, dokazuju nam i žuti kartoni koje su vrlo brzo zaradili Luka Stipić (EFZ) i Mario Shihabi (AGR). U nastavku susreta, Stipić dolazi i do prvog pogotka, no vrlo brzo nakon toga, nova napetost je na pomolu - Shihabi radi prekršaj i dobiva crveni karton. Do kraja susreta, Ekonomski je fakultet postigao još dva pogotka. Strijelci su Lovro Juroš i po drugi puta, Luka Stipić, čime završava utakmica konačnim rezultatom od 3:0 i EF-ovcima donosi zlato, a AF-ovcima broncu.

 

Individualne nagrade

U konkurenciji studentica, najboljom igračicom proglašena je Antonia Mesić (FER), a u konkurenciji studenata, titulu najboljeg igrača odnio je Luka Stipić (EF).

Hvala na velikoj posjećenosti i radujemo se sljedećem natjecanju!

📸 Pogledaj cijelu fotogaleriju s natjecanja u nogometu 3v3.

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave