Tehničko veleučilište u Zagrebu osvojilo je prvi trofej u UniSport ZG futsal sezoni

U subotu, 5. studenog, u Sportskoj dvorani Martinovka, odigrana je utakmica superkupa. Snage su odmjerili studenti Tehničkog veleučilišta Zagreb te studenti Visoke škole Edward Bernays. Utakmica je započela u 19:30h, a slavili su studenti TVZ-a rezultatom 2:0.

Nastup u superkupu ostvaruju osvajači futsal lige i kupa, a u sezoni 2021./2022. su obje titule odnijeli studenti Visoke škole Edward Bernays pa su stoga u finalu dočekali viceprvake lige, studente TVZ-a. S obzirom na dosadašnje rezultate, možemo reći kako je Bernays u susret ušao kao veliki favorit. Utakmicu su žustro otvorili igrači Bernaysa sa mnogobrojnim napadima i udarcima na gol, no vratar TVZ-a Hrvoje Oreč bio je siguran u svim obranama. U prvih sedam minuta Bernays je imao čak jedanaest odličnih pokušaja, ali na žalost njih i njihovih navijača, ni jedna lopta nije završila u mreži. 

Preokret se odvio u osmoj minuti kada je TVZ odradio svoj prvi, ali uspješan napad. Ćordić asistira Cerovečkom koji postiže prvi gol za ekipu TVZ-a. Nastavak utakmice donosi sličan tijek - Bernays stvara brojne, ali bezuspješne prilike, dok TVZ drži čvrstu obranu i svoje prilike traži kroz kontranapade. Ovakva se strategija igračima TVZ-a pokazala izvrsnim odabirom jer u tridesetdevetoj minuti postižu svoj drugi gol kojeg ponovno zabija Cerovečki. Žuti karton su dobile obje ekipe, Bernays u tridesetpetoj minuti, a TVZ u tridesetdevetoj minuti susreta.

Nagradu za MVP-a utakmice zasluženo je dobio vratar TVZ-a, Hrvoje Oreč sa čak 16 obrana.

Ekipu TVZ-a vodio je Mate Mizan koji je i sam predstavljao ekipu TVZ-a no sada ga je u tom spriječila ozljeda. Otkrio nam je kako su znali da su njihovi protivnici favoriti te su zbog toga stajali čvrsto i branili se što, kako kaže, pokazuje i sama statistika. Dodaje kako su zabili svoje prilike, za razliku od protivnika, što je rezultiralo takvim završetkom. Utakmicom je jako zadovoljan, a posebice igračima, nastavlja Mate. Pohvalio je i Luku Cerovečkog koji je loptu u mrežu spremio čak dva puta te tako osigurao zlato za svoju ekipu.

Tehničko veleučilište u Zagrebu predstavljali su Hrvoje Oreč, Adel Ćordić, Dario Josipović, Luka Atlija, Branimir Puljić, Slaven Pavlović, Jurica Bednjanec, Leonardo Jantoljak, Leon Beber, Matej Pavić, Marko Šantor, Luka Cerovečki te Antonio Ištvanić.

Visoku školu Edward Bernays predstavljali su Kristijan Kapural, Bruno Jakovljević, Josip Brkić, Antonijo Papac, Bruno Devčić, Danijel Dekanić, Ivan Knezić, Kiko Dragaš Selaković, Luka Bjelić, Filip Novak, Dino Rimac, Marko Gugić te Duje Aralica.

Sa sigurnošću možemo reći kako je Superkup donio napetu borbu, dobru atmosferu i odlične pogotke što je fantastična najava za sezonu koja je ispred nas. Od idućeg vikenda kreće nova sezona UniSport ZG natjecanja koju će otvoriti prve utakmice futsala, odbojke i košarke. Nadamo se dobrim utakmicama te još boljim rezultatima, a vi nas nastavite pratiti te u što većem broju dođite podržati ekipe svojih fakulteta.

📸 Pogledajte cijelu fotogaleriju s UniSport ZG Superkupa.

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave