Odigrano 1. kolo futsal lige

Ovaj vikend započela je sezona 2022./2023. UniSport ZG Futsal lige.

Iz skupine A moramo izdvojiti utakmicu između PMF-a i FER-a u kojoj su podijelili bodove u užarenoj atmosferi.

Nekoliko čvrstih startova i duela zaboravila su na kratko na stara prijateljstva, ali nakon zadnjeg zvižduka zagrljaji su ipak bili s obje strane. Ostavljeni smo dojma nakon prvog kola da će najneizvjesnija skupina biti upravo skupina A.

U skupini B vidjeli smo četiri uvjerljive pobjede, a također ovdje očekujemo puno zavrzlama i sigurni smo da će tek postati zanimljivo. Novaci u ligi, RIT Croatia odlično su krenuli u sezonu i ostvarili visoku pobjedu protiv PBF-a, koji zasigurno u cilju ima plasman u play off, baš kao i KIF koji je sezonu započeo porazom.

U skupini C, novaci s VSITE-a nisu imali toliko uspjeha kao kolege s RIT-a te su upisali visok poraz protiv Zdravstvenog veleučilišta koje je fantastično otvorilo sezonu. Šumari su prosuli pobjedu u zadnjim minutama utakmice protiv Ekonomije, a jako kvalitetno su se predstavili i VERN-ovci koji su protiv Medicine odigrali 1:1. Teško ćemo i u ovoj skupini predvidjeti rasplet.

U skupini D situacija je malo drugačija. Velika razlika pojavila se odmah na početku i istaknule su se četiri ekipe na vrhu. Visoke pobjede upisali su BERNAYS, HKS, HVU i FPZG sa tri boda. U preostalim utakmicama više će morat pokazati momci s Pravnog fakulteta, a težak zadatak imaju i preostale ekipe nakon ovakvog starta u sezonu.

Popričali smo s Josipom Brkićem, predstavnikom Bernaysa i evo što je on rekao o prvoj utakmici, ali i o neočekivanom porazu od TVZ-a, o kojem smo pisali ranije.

„Dobili smo danas 8:0. Bilo je bolje nego u Superkupu, tamo smo previše promašili, iz prve prave prilike smo primili gol. Bila je to prva utakmica da nismo uzeli trofej, ali napadamo iduća dva, odnosno branimo sva tri trofeja. Dva u Zagrebu i treći u državi i spremamo se za Europsko Prvenstvo.“

Trenutna četiri visoka učilišta koja se nalaze na vrhu svojih skupina jesu Fakultet brodogradnje i strojarstva, Građevinski fakultet, Zdravstveno veleučilište Zagreb i Visoka škola za komunikacijski menadžment Edward Bernays.

Početkom siječnja krenut će i natjecanje za studentice, tako da je pred nama puni futsal program u nadolazećoj godini. Što se muških ekipa tiče, slijedi nam pauza do 14. siječnja, kada je na rasporedu 2. kolo lige. Ekipe imaju dovoljno vremena za kvalitetnu analizu odigranih utakmica kako bi se što bolje pripremile za nastavak sezone.

📸 Pogledajte cijelu fotogaleriju s 1. kola UniSport ZG Futsal lige.

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave