Duplo zlato u šahu ide Sveučilištu u Zagrebu

Nakon dva uzbudljiva dana nadmetanja u šahu u prostorijama Hotela Delfin, studentice i studenti Sveučilišta u Zagrebu okrunjeni su kao nacionalni prvaci u akademskoj godini 2021./2022.

U muškoj konkurenciji, već u prvom kolu bilo je napeto između Sveučilišta u Zadru i Sveučilišta u Zagrebu, ali nakon čak sat vremena igre, UNIZG je ipak slavio pobjedu sa 2,5:0,5. Nije nedostajalo napetosti ni u mečevima između Tehničkog veleučilišta u Zagrebu i Sveučilišta u Rijeci, ni između Sveučilišta u Zadru i, još jednom, Sveučilišta u Rijeci, dok su ostali mečevi prošli dosta jednostrano. 

Dok su stručni stožer činili Josip Bandur i Pavo Matanović, za reprezentaciju Sveučilišta u Zagrebu, u konkurenciji studenata, nastupili su: Marko Novosel, Filip Pavić i Lovro Turčin.

U konkurenciji studentica, prošlo je bez većih iznenađenja, Studentice UNIZG s 3:0 slavile su nad Zadrom i Osijekom. I dugog dana natjecanje nastavljeno istim tempom uz mnoštvo atraktivnih šahovskih poteza, a na koncu su novim prvacima i prvakinjama proglašeni studenti iz Zagreba, srebra u obje konkurencije pokupili su studenti Sveučilišta u Rijeci, dok su treća mjesta podijeljenja između Tehničkog veleučilišta u Zagrebu kod studenata i Sveučilišta J.J. Strossmayer u Osijeku kod djevojaka. 

Dok su stručni stožer činili Josip Bandur i Pavo Matanović, za reprezentaciju Sveučilišta u Zagrebu, u konkurenciji studentica, nastupile su: Tihana Iveković, Karmela Mićan i Ruža Purkić.

📸 Pogledajte cijelu fotogaleriju s UniSportHR Finals natjecanja u šahu.

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave