Studentice i studenti Sveučilišta u Zagrebu osvajaju zlato u košarci 3x3

Deset ekipa u konkurenciji studenata i deset u konkurenciji studentica borilo se za prolaz u najuži krug natjecanja - utakmice za treće mjesto i veliko finale. 

Nakon što su naše košarkašice svladale Sveučilište Sjever, Veleučilište u Vukovaru i Sveučilište u Zadru, u finalu su pobjedileSveučilište u Splitu rezultatom 15:14 i time osigurale zlato, i to duplo u košarci. Pod vodstvom Zvonimira Osičana, za Sveučilište u Zagrebu su igrale: Stela Galušić, Diana Grizelj, Petra Rončević i Marija Soldo.

Osim zlatne medalje, naša Marija Soldo je osvojila nagradu MVP turnira.

Osim naših zlatnih košarkašica, naši košarkaši su bez problema svladali Sveučilište u Rijeci, Veleučilište u Vukovaru i Veleučilište u Karlovcu. A u finalu smo gledali i napeto pratili susret između Sveučilišta u Zagrebu i Sveučilišta u Dubrovniku, ekipa koje su i u kvalifikacijama za Finalse pokazale da će biti ozbiljni konkurenti. Susret je završio rezultatom 21:16 u korist Zagreba koji su svom sveučilištu donijeli i treću košarkašku tutulu. Pod vodstvom Leonarda Mazića, za Sveučilište u Zagrebu su igrali: Fran Došen, Damir Harapin, Luka Sunara i Luka Šušak.

Naš zlatni košarkaš Luka Šušak je dobio i nagradu za MVP-a turnira.

📸 Pogledajte cijelu fotogaleriju s UniSportHR Finals natjecanja u košarci 3x3.

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave