Sveučilište u Zagrebu ima zlatne futsalerke i brončane futsalere

Uvijek zanimljivi futsal parketi i ove godine ponudili su fantastične dvoboje i borbu za prestižnu titulu najboljih hrvatskih studentskih ekipa. Najbolje su bile naše futsalerke ekipe Sveučilišta u Zagrebu, dok su futsaleri nažalost izgubili od Sveučilišta u Osijeku 7:8, ali su se zato izborili za broncu.

Utakmica za najsjajnije odličje u ženskoj konkurenciji, uvjerljivo je pripala studenticama Sveučilišta u Zagrebu koje su slavile protiv Sveučilišta u Splitu s 3:0. Sigurno je to slavlje koje je donijelo odgovor na pitanje tko trenutno dominira u ženskom sveučilišnom futsalu. 

Stručni stožer su činili Jakov Ungarov i Natalija Hubak, a za Sveučilište u Zagrebu igrale su: Petra Bračević, Ivana Damjanović, Ana Kederov, Inga Kunert, Petra Lerotić, Ivona Pejić, Veronika Pisačić, Ema Rogar, Nikolina Severinski, Buga Slavica, Mara Stančić, Dora Toth, Antonija Vranić i Marija Žagar.

A osim zlatnih medalja, naše futsalerke su uspjele skupiti još nagrada; i to nagradu za najbolju igračicu, koja je pripala Petri Bračević i za najbolju golmanicu koja je otišla Petri Lerotić.

U konkurenciji studenata, u utakmici za treće mjesto, sučelili su dobro znani rivali: Sveučilište u Splitu i Sveučilište u Zagrebu. Bronca na kraju ide sa Zagrepčanima koji su slavili s rezultatom 4:2. Bila je to napeta i neizvjesna utakmica kako i priliči borbi ovih momčadi. Sve do 38. minute, Zagrepčani su imali minimalnu prednost, no pogotkom Ante Crnjca, utakmica je otišla u produžetke. Tu su se pak, bolje snašli igrači iz metropole te s konačnih 4:2 uzeli broncu.

Stručni stožer su činili Alen Jukić, Vitomir Blagojević i Saša Ledinščak, a za Sveučilište u Zagrebu igrali su: Jure Copić, Lovro Čilić, Luka Davidović, Bruno Kovačić, Borna Kušlan, Bepo Paus, Ivan Penava, Ante Piplica, Anton Šerić, Matija Tolić, Matija Uremović, Toni Vučković, Neven Zonjić i Hrvoje Žuvela.

Također, Neven Zonjić je dobio nagradu i za najboljeg strijelca.

📸 Pogledajte cijelu fotogaleriju s UniSportHR Finals natjecanja u futsalu.

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave