Odigrana prva tri kola UniSport HR Futsal lige

Od 10. do 12. siječnja Zagreb je bio domaćin prva tri kola UniSport HR Futsal lige. U sportskoj dvorani Martinovka održalo se čak 12 utakmica, a sudjelovale su tri zagrebačke ekipe.

Sveučilište u Zagrebu, aktualni europski prvak, upisao je sve tri pobjede uz gol razliku. U utorak su savladali Veleučilište Lavoslav Ružička u Vukovaru rezultatom 10:2 uz po dva pogotka Nevena Zonjića i Brune Kovačića. Drugi dan uslijedio je vrhunski zagrebački derbi koja je privukla i gledatelje. Bio je to susret aktualnog europskog prvaka i aktualnog prvaka Hrvatske. Sveučilište u Zagrebu na kraju je slavilo protiv Veleučilišta Edward Bernays rezultatom 5:2. Fantastična utakmica uz upućenih 66 udarca i 16 prekršaja. Ponovno su najprecizniji bili Zonjić i Kovačić s po dva pogotka. U trećem kolu, Sveučilište u Zagrebu je slavilo s visokih 20:0 protiv Sveučilišta Sjever koje je zbog iznimnih akademskih obaveza (kolokviji) ostalo bez čak trojiice igrača te su susret odigrali bez zamjene. Iako poraženi s visokom gol razlikom, momci nisu odustali u nijednom trenutku te su prikazali veliiku raziu fair playa i na tome im čestitamo. Na kraju tri kola, Neven Zonjić se istaknuo kao najbolji strijelac s ukupno 10 pogodaka.

Veleučilište Edward Bernays otvorilo je vrhunski sezonu. Slavili su u prvom kolu protiv Sveučilišta Sjever s visokih 8:0. Dva pogotka zabio je Kiko Dragaš, dok su ostali igrači svi pridonijeli s po jednim pogotkom. U drugom kolu susreli su se s ekipom Sveučilišta u Zagrebu, dok su u trećem kolu odigrali još jednu fantastičnu utakmicu protiv Sveučilišta u Splitu, koja je završila podjelom bodova i rezultatom 2:2, unatoč tome što su momci iz Bernaysa vodili u dva navrata. Na kraju prvog turnira moraju se zadovoljiti s 4 osvojena boda.

Tehničko veleučilište u Zagrebu sezonu je otvorilo porazom protiv Osijeka u iznimno napetoj utakmici koja je završila 7:5 u korist protivnika. Unatoč početnom vodstvu od 1:0 i čak 4 pogotka Daria Josipovića, momci u zlatnom morali su prihvatiti poraz a kraju susreta. U drugom kolu slavili su protiv Sveučilišta Sjever rezultatom 4:2, dok su u trećem kolu u oslabljenom sastavu upisali poraz protiv Sveučilišta u Zadru 10:3.

Nakon tri odigrana kola na turniru u Zagrebu, Sveučilište u Zagrebu i Osijeku za sada su jedine neporažene ekipe Futsal lige. Četvrto i peto kolo očekuje nas od 28. veljače do 1. ožujka u Osijeku, a posljednje, šesto i sedmo kolo igrat će se 12. i 13. travnja 2023. u Splitu. Najbolje četiri plasirane momčadi nakon ovih sedam odigranih kola osigurat će plasman na nacionalnu završnicu sveučilišnih sportskih natjecanja - UniSport Finals. Dojma smo da su nakon tri kola i prvog odigranog turnira zagrebačke ekipe ostavile dobar dojam te da će se nastaviti boriti za svoje mjesto na Finalsima.

🎥 Pogledajte snimku sva tri kola UniSport HR Futsal lige na UniSport Youtube kanalu.

📸 Pogledajte cijelu fotogaleriju s prva tri kola UniSport HR Futsal lige.

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave