U subotu je odigrano i 2. kolo rukometnog natjecanja

U subotu, 4. veljače, u velikoj dvorani Kineziološkog fakulteta odigrano je 2. kolo rukometnog natjecanja.

U konkurenciji studentica, nakon dva kola, imamo tri stopostotne ekipe, a to su studentice sa Hrvatskih studija, Edukacijsko rehabilitacijskog fakulteta i s Fakulteta kemijskog injženjerstva i tehnologije. Drugo kolo je bilo jako napeto, pogotovo za liječničku ekipu UniSporta, a sve je počelo ujutro na utakmici između studentica Pravnog fakulteta i Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta. Pri rezultatu 2-2, na jednu dugu loptu su se sudarile suigračice s Pravnog fakulteta te je utakmica nakon tog sudara prekinuta, no srećom, na kraju nitko nije teže ozlijeđen. U ovom kolu u ženskoj konkurenciji još ćemo izdvojiti najzanimljiviju utakmicu između studentica Građevinskog fakulteta i već spomenutog, stopostotnog Fakulteta kemijskog injženjerstva i tehnologije. Također, impresivan rukomet su nam pokazale cure sa Hrvatskih studija predvođene Tomicom Curić. Djevojke kojima je ova dvorana domaći teren, rukometašice s Kineziološkog fakulteta, nisu se pojavile s dovoljnim brojem igračica te su u ovom kolu bez borbe završile svoj susret.

U konkurenciji studenata, bile su puno napetije utakmice, ali i atmosfera je bila vatrenija. Očito studentima odgovara popodnevni termin odigravanja utakmica. Iz ovog kola izdvojit ćemo također jednu ozljedu i brzu intervenciju liječničke službe na utakmici FŠDT-a i PMF-a. Osim toga, kao i kod djevojaka, ekipa s Hrvatskog vojnog učilišta se nije uspjela skupiti u dovoljnom broju igrača pa je nažalost utakmica završila bez borbe. Najuzbudljivija utakmica bila je zadnja, utakmica dana između PF-a i AGR, gdje se pobjednik nije znao da posljednjeg napada. Na kraju su studenti Pravnog fakulteta upisali vrijedna 2 boda u borbi za prolazak skupine. Nakon 2 kola, imamo čak 4 stopostotne ekipe, a to su studenti PMF-a koji u skupini D drže prvo mjesto, u skupini C ekipa TVZ-a bez izgubljenog boda, a u skupini B imamo dvije momčadi sa 100% učinkom - studenti EFZG-a i Građevine. Sigurno će biti uzbudljiva utakmica iduće kolo. U skupini A, jedinoj s 5 momčadi, trenutno je KIF prvi s pobjedom i neriješenim ishodom.

Na listi strijelaca, kod studenata listu sa 17 golova predvodi Luka Baršić (GRAD), s 3 gola više ispred svog prvog pratitelja, a kod studentica listu predvodi Matilda Mrazović (FOI) sa čak 19 pogodaka u 2 utakmice.

Nastavljamo s natjecanjem u subotu, 11. veljače.

Sve rezultate, statistike i rasporede možete pronaći na našim društvenim mrežama i UniSport Digital aplikaciji.

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave