Završeno 5. kolo odbojkaškog natjecanja

U nedjelju, 5. veljače, u velikoj dvorani Kineziološkog fakulteta odigrano je 5. kolo odbojkaškog natjecanja.

U konkurenciji studentica, natjecanje u 1. ligi otvorio je( kao i svako kolo do sad) Bernays, branitelj naslova, stopostotan i bez izgubljenog seta juri prema obrani naslova. Do sad uz Bernays, najbolju igru su pokazale upravo njihove protivnice, studentice FBF-a, koje su s ovim porazom „pale“ na 3.mjesto 1. lige. Poraz FBF-a iskoristile su studentice PMF-a koje su s 2:0 savladale „domaćina“ odnosno studentice Kineziološkog fakulteta i preuzele 2. mjesto na tablici. Ulogu favorita opravdale su studentice EFZG-a i bez izgubljenog seta pobijedile PF. U derbiju začelja, prvu pobjedu ove sezone su upisale studentice FSB-a, a za dno „prikovane“ ostale studentice MEF-a. Studentice FKIT-a su pobjedom protiv FER-a, ušle u borbu za playoff, a bit će vrlo zanimljivo pratiti borbu za prva četiri mjesta. 

Druga liga studentica donijela je također nova uzbuđenja i promjene na tablici. U skupini A, studentice AF-a drže prvo mjesto unatoč prvom porazu u sezoni od studentica GRAD, a priliku za približit se prvom mjestu i izravnom plasmanu u prvu ligu iskoristile su studentice GRF-a i s uvjerljivom pobjedom se približile prvoplasiranoj ekipi. Studentice HKS-a ostale su na dnu ljestvice nakon poraza FFZG-a. U skupini B, studentice FOI-a i dalje na 100% učinku nakon uvjerljive pobjede protiv FHS-a, u kojoj su pritom izgubile samo 24 poena u 2 seta. Studentice TVZ-a savladale su PMF sa 2:1, a dokaz da je utakmica bila napeta je taj da je čak i mreža pukla prilikom jednog smeča, pa je nastao mali prekid u igri dok se mreža nije sanirala. Posljednji susret ove skupine se nije niti odigrao, jer studentice GEOF-a se nisu pojavile na susretu, pa su studentice SF-a upisale vrijedna 2 boda.

U konkurenciji studenata, bilo je vrlo zanimljivih susreta, a što se tiče poretka, u skupini A, uvjerljivo prvo mjesto sa svim pobjedama bez izgubljenog seta drže studenti EFZG-a i jasno daju do znanja da žele osvojiti trofej ove godine. Također kako EFZG drži prvo mjesto, i dalje bez pobjede u skupini A, zadnje mjesto pripada i dalje SF-u nakon tijesnog poraza od studenata FBF-a. FSB je nakon pobjede ušao ponovno u borbu za sam vrh tablice i bolji plasman uoči playoffa. U skupini B, veliki derbi odigrali su studenti FER-a i domaćina KIF-a te su nakon tijesne borbe u 3 seta, pobjedu i prvo mjesto na tablici odnijeli studenti FER-a, koji pritom imaju utakmicu manje. Studenti TVZ-a su s 2:1 ispratili studente FOI-a i preuzeli 3. mjesto u skupini koje također vodi u playoff, kao i 4. mjesto koje je s pobjedom nad FKIT-om pripalo trenutno studentima MEF-a. Ukoliko do sada niste pratili i gledali odbojku u velikoj dvorani Kineziološkog fakulteta, vrijeme je da počnete jer slijedi napeta završnica skupina.

Nastavljamo s natjecanjem u nedjelju, 12. veljače.

Sve rezultate, statistike i rasporede možete pronaći na društvenim mrežama i UniSport Digital aplikaciji.

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave