Započele završnice eSporta u igrama LOL i Valorant

Za vikend, 4. i 5. veljače, na FER-u započete su završnice iz LOL-a i Valoranta.

U League of Legendsu odigrana su četvrtfinala. Ekipa FER-a je uvjerljivo porazila ekipu FBF-a 2:0. Jednakim rezultatom Ekonomski fakultet je izbacio Fakultet prometnih znanosti, kao i FOI koji je izbacio FSB. Jedina utakmica koja je otišla u tri mape je bila između PMF-a i RIT-a. Ekipa RIT-a je u sve tri utakmice krenula dominantno, ali PMF-ovci su u prvoj i trećoj utakmici uspjeli stabilizirati i okrenuti utakmice.

Završnicu LOL-a nastavljamo u subotu, 11. veljače, s polufinalnim susretima gdje će se sresti FER i EFZG te PMF i FOI.

U Valorantu su odigrana dva četvrtfinala i jedno polufinale. U četvrtfinalima ekipa FOI-a dominantno pobjeđuje RIT 3:0 (13:2, 13:3, 13:0), te ekipa FSB-a također vrlo uvjerljivo izbacuje FPZ sa natjecanja također rezultatom 3:0 (13:5, 13:2, 13:1) Zadnji susret je bilo polufinale između TVZ-a i FOI-a koji je bio prava poslastica za ljubitelje Valoranta. FOI uzima prvu mapu rezultatom 13:7. Druga mapa jako neizvjesno ide do rezultata 11-11, te zatim ekipa FOI-a u zadnje dvije runde radi velike greške u afterplant fazi i ekipa TVZ krade drugu mapu rezultatom 11-13. Treća mapa je otišla u korist ekipe TVZ-a rezultatom 8-13, te zatim četvrta i u ovom slučaju posljedna mapa takđer ide u korist TVZ-a sa rezultatom 8-13 čime ekipa TVZ-a postaje prvi finalist discipline.

S Valorantom nastavljamo u nedjelju, 12. veljače. Prvo igramo drugo polufinale između FER-a i FSB-a. Gubitnik tog susreta će u borbu za broncu ići na ekipu FOI-a, a pobjednika u finalu čekaju TVZ-ovci.

Sve rezultate, statistike i rasporede možete pronaći na našim društvenim mrežama i UniSport Digital aplikaciji. 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave