Odigrano 6. kolo odbojkaškog natjecanja

U nedjelju, 12. veljače, u velikoj dvorani Kineziološkog fakulteta odigrano je 6. kolo odbojkaškog natjecanja.

 

6. KOLO 1. ODBOJKAŠKE LIGE ZA STUDENTICE

U konkurenciji studentica, 6. kolo u 1. ligi otvorile su po 6. put zaredom studetnice Bernaysa i ovaj put su za protivnice imale studentice FER-a. Oslabljeni Bernays uz nekoliko izostanaka je i dalje prvi bez izgubljenog seta, međutim u ovom dvoboju su bili jako blizu da se to promijeni. Njihov put prema obrani naslova je sve bliži. Pohvale studenticama FER-a na sjajnom otporu koji su pružile. Nakon njih na teren su izašle studentice PMF-a i studentice FKIT-a, gdje su bez previše muke studentice PMF-a odnijele pobjedu sa 2:0 u setovima i učvrstile svoje mjesto na poziciji koje vodi u playoff. Dok će se s druge strane studentice KIF-a na domaćem terenu teško izboriti za playoff. Utakmica protiv studentica EFZG-a bila je prilika da se vrate u borbu za polufinale. Izgubljeni prvi set, pa prilika za povratak u utakmicu, ali na kraju odlučujući set su opet studentice EFZG-a lako privele kraju te se tako našle vrlo blizu playoffa. Napeta borba se odvila i u borbi za 8. mjesto koje vodi u doigravanje za ostanak u 1. ligi. U susretu FSB-a i PF-a, bolje su se snašle studentice FSB-a i za sada su na upravo tom, 8. mjestu koje vodi u playoff. Zadnji susret dana između studentica FBF-a koje su do sad pokazale najkvalitetniju igru i posljednje plasiranih studentica MEF-a, prošao je brzo i bez iznenađenja i sa 2:0 je FBF također blizu playoffa.

 

6. KOLO 2. ODBOJKAŠKE LIGE ZA STUDENTICE

Druga liga u konkurenciji studentica je počela susretom između studentica PBF-a i SF-a, i u vrlo napetom susretu, spretnije i sretnije bile su studentice PBF-a koje su na kraju pobijedile odlučujući treći set. Nakon toga se nastavila neizvjesna borba pa je i susret FOI-TVZ također otišao do odlučujućeg seta gdje su studentice TVZ-a pobijedile sa 15-8. Zadnji susret u skupini B završio je očekivano, u dvoboju VERN-a i FHS-a, studentice FHS-a su sa 2:0 u setovima ispratile studentice VERN-a s terena. U skupini A, nije bilo previše iznenađenja, studentice GRF-a su porazile posljednje u skupini HKS i došle nadomak izravnom plasmanu u 1. ligu koje im je prošle godine izbjeglo za dlaku. Nakon njih, na teren su izašle studentice FFZG-a i GRAD te u najuvjerljivoj pobjedi dana u toj skupini, FFZG je sjajno odigrao i prestigao na tablici GRAD s ovom pobjedom. Zadnji dvoboj dana, studentice VEF-a su također s 2:0 pobijedile AF, ponajviše zahvaljujući sjajnoj Luciji Mrše s kojom je VEF opasnost za sve ekipe u ligi kada igra. U nedjelju je zadnje kolo u 2. ligi, a za sada su studentice FHS-a i GRF-a te koje će izboriti nastup u 1. ligi.

 

6. KOLO ODBOJKAŠKE LIGE ZA STUDENTE

U konkurenciji studenata natjecanje su otvorili za sada odlični studenti FER-a, koji nastavljaju dominirati skupinom B te su sa 2:0 nadjačali studente FKIT-a te su i dalje bez poraza na vrhu tablice. Napet je bio idući dvoboj između gostiju iz Varaždina, studenata FOI-a i MEF-a gdje su studenti MEF-a tek u 3. setu prelomili susret i došli do 2 boda. Zadnji susret u skupini B između TVZ-a i GRF-a završio je pobjedom 2:0 TVZ-a, međutim nije bio lak i jednostavan susret kako sugerira rezultat, malo je nedostajalo da 2. set ode na protivničku stranu. Ovom pobjedom, TVZ je privremeno na 3. mjestu skupine, međutim imaju utakmicu više, a iduće kolo pauziraju. U skupini A, PMF je jako uvjerljivom pobjedom nad SF učvrstio svoju 2. poziciju na tablici, odmah iza studenata EFZG-a koji su ovo kolo proveli odmarajući se, a za vratom im puše FSB koji je u uvjerljivom pobjedom nad studentima FBF-a došao jako blizu te će za 2. mjesto u skupini odlučivati izravni dvoboj PMF-a i FSB-a u nedjelju u 10 sati. Zadnji susret dana je u 3 seta pripao ipak studentima GRAD-a u susretu protiv HKS-a. U skupini A su poznati svi putnici u playoff: EFZG, PMF, FSB i GRAD,  a u skupini B: FER, KIF, TVZ i MEF.

Nastavljamo s natjecanjem u nedjelju, 19. veljače.

Sve rezultate, statistike i rasporede možete pronaći na društvenim mrežama i UniSport Digital aplikaciji.

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave