Završeno 3. kolo rukometne lige

U subotu, 11. veljače, u velikoj dvorani Kineziološkog fakulteta odigrano je 3. kolo za rukometašice i rukometaše.

 

3. KOLO RUKOMETNE LIGE ZA STUDENTE

U konkurenciji studenata u skupini A, studenti PF-a su pobijedili FKIT sa 24:17, a prvi u toj skupini ostaje KIF nakon pobjede nad studentima FER-a 22:19.

U skupini B, napeta utakmica uz čak 2 crvena kartona između EFZG-a i GRAD, na kraju je pogotkom 8 sekundi do kraja za 17:16, Patrik Dorešić donio pobjedu EFZG-u i time prvo mjesto na tablici u skupini B. HVU nakon što su prošli tjedan predali utakmicu, vratili su se na teren pobjedom 19:17 nad RGNF-om, ali ni to im nije pomoglo pa su svoje natjecanje završili u skupini. Prolazak u ¼ su osigurali EFZG i GRAD iz skupine B.

U skupini C, kao prvi iz skupine sa sve tri pobjede iz isto toliko susreta dalje idu studenti TVZ-a koji su sa čak 10 razlike pobijedili FOI. Nakon toga, nevjerojatan rasplet situacije u utakmici FSB-a i MEF-a. Nakon 2 kola imali su isto bodova i u ovoj utakmici je 30 sekundi do kraja FSB imao pobedu i prolaz u svojim rukama međutim nakon toga Frano Vlašić radi potez za crveni karton i sedmerac MEF-a. Ivan Grgić tu radi čudo, brani sedmerac međutim nakon promašenog sedmerca Antonio Patrk zabija za 21-21 i s tim rezultatom, zbog bolje gol razlike, MEF ide dalje iz skupine C.

U skupini D, PMF sa svim pobjedama je na čelu skupine i ide u 1/4 , a drugi na tablici su FŠDT, koji su uz veliki doprinos Jelovčića došli do 2.mjesta i prolaska u četvrt finale. Ostaje za vidjeti rasplet situacije iz skupine A koji ćemo znati tek za 2 tjedna.

 

3. KOLO RUKOMETNE LIGE ZA STUDENTICE

Studentice i dalje nastavljaju svoje natjecanje u skupinama A i B. U skupini A, studentice FHS-a koje su do sad bile predvođene Tomicom Curić, nisu se pojavile na utakmici pa su studentice ERF-a upisale 2 boda. Nakon njih, sa čak 25 golova razlike su studentice PF-a pobijedile suparnice sa FSB-a te su upravo te dvije ekipe na vrhu tablice, ERF s pobjedom bez borbe i PF sa 25 pogodaka razlike pobjedom. Puno neizvjesniju utakmicu su odigrale studentice FER-a i PBF-a, u kojoj su na kraju studentice PBF-a odnijele pobjedu sa rezultatom 13:10.

U skupini B nakon prošlotjednog nedolaska, studentice KIF-a su se skupile točno na broj i pobijedile gošće iz Varaždina, studentice FOI-a sa 21:15 i vratile se u igru za playoff, studentice FKIT-a su sa 15:12 pobijedile MEF, te su studentice FKIT-a i dalje stopostotne i „grabe“ prema svom mjestu u polufinalu. Zanimljivo da uz 3 pobjede imaju gol razliku 51:41. Zadnji susret dana u skupini B između studentica GRAD i FBF-a, završio je pobjedom GRAD-a sa 22:15 te su i one sada na mjestu koje vodi u playoff odnosno na 2.mjestu skupine.

Na vrhu ljestvice stijelkinja, i dalje je uvjerljiva Matilda Mrazović sa FOI-a koja je s 9 pogodaka KIF-u povećala svoju prednost i sada ima 28 pogodaka, dok je kod studenata Luka Baršić (GRAD) prvi strijelac sa 25 pogodaka, a prvi pratitelj je „udaljen“ 9 golova. 

U subotu, 18. veljače, nastavljamo sa muškom skupinom A, dok se kod studentica nastavlja natjecanja kao i do sada.

Sve rezultate, statistike i rasporede možete pronaći na društvenim mrežama i UniSport Digital aplikaciji.

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave