Odigrane završnice eSporta u igrama LOL i FIFA

U subotu, 18. veljače, na FER-u su odigrani finale i match za treće mjesto u League of Legends te završnica FIFA23.

 

LEAGUE OF LEGENDS

Za brončanu medalju iz League of Legendsa borile su se ekipe Ekonomskog fakulteta i PMF-a. Prošlogodišnji finalisti EFZG ove godine nažalost nisu uspjeli doći do medalje, ekipa PMF-a je bila prevelik zalogaj za njih koji su medalju osvojili rezultatom 3-0. Prva i treća utakmica u potpunosti izdominirana od strane PMF-a, dok su u drugoj utakmici predstavnici EFZG-a dali dobru borbu, ali na njihovu žalost, nije bilo dovoljno za pobjedu.

U finalu već tradicionalno FOI koji do sada nije propustio niti jedno finale ovog natjecanja, te FER koji prvi put u dugo vremena izgleda kompetitivno u League of Legendsu. Na veliko iznenađenje mnogih, zlatna medalja odlazi ekipi FER-a, i to rezultatom 3-0. Iako rezultat daje naznake da je FER osvojio zlato sa lakoćom, to je daleko od istine. Veterani UniSport ZG LOL scene, ekipa FOI-a, odigrala je jako dobre utakmice i pružila odličan otpor, pogotovo u trećoj utakmici koja je otišla do 49. minute što je čini daleko najduljom utakmicom ove sezone. Ipak, ekipa FER-a je bila bolja te zasluženo osvojila prvo mjesto. Treba napomenuti da ekipa FER-a nije izgubila niti jednu utakmicu u playoff fazi, to je zaista impresivan i do sad neviđen uspjeh u ovom natjecanju.

 

FIFA23

U FIFA23 se održala cijela završnica, od četvrfinala pa nadalje. Već u četvrfinalu smo vidjeli dosta iznenađenja, ZVU koji je imao odličan nastup ove i prošle sezone, ispada od FBF-a rezultatom 0-2, te FSB koji ispada od EFZG-a također rezultatom 0-2. Druga dva četvrfinala su bila ALG 2:0 RGN te FER 2:1 GRF. Algebra i u polufinalu nastavlja dominaciju od prošle sezone te sa 2:0 protiv FBF-a ide u finale. U drugom polufinalu FER je dao nešto bolji otpor, ali ekipa EFZG-a sa 2:1 proalzi u finale.

U borbi za broncu FBF pobjeđuje 2:0, a zatim odličan susret u finalu prošlogodišnjeg prvaka Algebre protiv novog lica sa EFZG-a.

Finalni susret koji se igrao u formatu "na 3 dobivene" je otišao do maksimalnih 5 utakmica. Prvu utakmicu odnosi EFZG, ALG zatim izjednačuje i odma kreće u svoje vodstvo od 2:1. EFZG vraća na 2:2 unatoč pritisku te kreće zadnja utakmica. Zadnja utakmica završava 2:2, te nakon produžetaka kreće bitka za "zlatni gol". Prvi do zlatnog gola dolati igrač EFZG-a i time osvaja turnir!

📸 Pogledajte cijelu fotogaleriju s LOL i FIFA natjecanja.

 

S natjecanjem nastavljamo u subotu i nedjelju, 25. i 26. veljače. U subotu igramo završnicu TFT-a, a u nedjelju završnicu Rocket League te prvi dio završnice CS:GO-a.

Sve rezultate, statistike i rasporede možete pronaći na društvenim mrežama i UniSport Digital aplikaciji.

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave