Završeno 7. kolo odbojkaškog natjecanja

U nedjelju, 19. veljače. u velikoj dvorani Kineziološkog fakulteta odigrano je 7. kolo odbojkaškog natjecanja.

 

7. KOLO DRUGE ODBOJKAŠKE LIGE ZA STUDENTICE

U konkurenciji studentica, izvještaj ćemo započeti rezultatima 2. lige s obzirom da je natjecanje po skupinama za njih završilo.

U skupini A, čestitamo studenticama GRF na osvajanju skupine uz samo jedan poraz i izravnom plasmanu u prvu ligu! U tom pohodu predvodile su ih sestre Engerini, Lamia i Lana te Iris Crnjac, a upravo je Lamia Engerini ponijela titulu najbolje „smasherice“ lige sa čak 61 smashem. Također, jedna od najboljih igračica cijelog prvenstva ljevoruka Lucija Mrše predvodila je VEF do drugog mjesta i playoffa za prvu ligu, a isto tako, na ljestvici smasheva, je druga u 2. ligi i ne sumnjamo da će protivnicama bit jako teško zaustaviti njene „bombe“. Treće mjesto u skupini A i također mjesto koje vodi u playoff odlazi u ruke studenticama AF-a, koje definitivno mogu žaliti jer su do samo 2 kola prije kraja bile prve i imale sve u svojim rukama.

U skupini B, kolo prije kraja su izravan plasman i osvajanje skupine osigurale studentice FHS-a, pa im ovim putem čestitamo i želimo sreću u novoj sezoni. A u doigravanje sa 2.mjesta idu studentice TVZ-a nakon uvjerljive pobjede 2-0 protiv posljednjeplasiranih studentica VERN-a koje sezonu završavaju sa neslavnim omjerom i teniskim rezultatom 0-6. Utakmica PBF i GEOF se nije ni odigrala zbog već poznate diskvalifikacije studentica GEOF-a. Playoff za prvu ligu se nastavlja u nedjelju, 26. veljače, a polufinalni parovi su VEF-FOI i TVZ-AF.

 

7. KOLO PRVE ODBOJKAŠKE LIGE ZA STUDENTICE

U prvoj ligi ništa novo na prvom susretu, Bernays i dalje „melje“ sve sa 2-0, a ovog puta su žrtve studentice MEF-a. Još uvijek su bez izgubljenog seta i na dobrom putu su da postanu prva momčad s tim učinkom u povijesti. Apsolutno prvi favorit za naslov, a u nedjelju ih čeka PMF. Studentice FBF-a također opravdale status favoritkinja i pobjedom 2-0 nad PF-om su ih uputile na predzadnje mjesto koje direktno vodi u 2. ligu. Studentice KIF-a u jako mješovitom sastavu pobijedile su studentice FSB-a uvjerljivo s 2-0. EFZG također uvjerljivo 2-0 na krilima Magdalene Šilić i Petre Galić. Za kraj dana, najbolja utakmica dana u 1. ligi. FER je pobijedio sa 26-24, 26-24 favoritkinje u ovom susretu, studentice PMF-a.

Na ljestvici i dalje sve isto, Bernays uvjerljivo prvi, FBF drugi, EFZG treći i PMF četvrti.

Natjecanje nastavljamo redovno kao i do sad, 8. kolo će se odigrati 26. veljače, a otvaraju Bernays i PMF u 10h na Kineziološkom fakultetu.

 

7. KOLO ODBOJKAŠKE LIGE ZA STUDENTE

U konkurenciji studenata je s ovim kolom završilo natjecanje po skupinama te studente sad očekuje četvrtfinale gdje ima jako zanimljvih parova.

U skupini A uvjerljivo najbolju odbojku su prikazali studenti EFZG-a i sa stopostotnim učinkom odlaze u četvrfinale sa jako velikim apetitima za naslov. FSB i PMF izravno su igrali za 2.mjesto u skupini i na kraju je to mjesto pripalo FSB-u koji je s 2-0 savladao studente PMF-u. HKS i SF u susretu u kojem nisu mogli dohvatiti mjesto u 1/4 odigrali su također 2-0, a pobjednici su bili studenti HKS-a.

U skupini B odmah prvi susret između MEF-a i GRF-a je bio direktno za prolaz skupine. Netko je nažalost morao ispasti, a obje ekipe su pokazale sjajnu borbenost. Međutim, na kraju se opraštamo od studenata GRF-a, a MEF zasluženo odlazi u daljnju fazu natjecanja. S obzirom da studenti FOI-a nisu došli na utakmicu, FER kao i EFZG ostaje stopostotan i upravo te dvije ekipe su glavni favoriti za naslov. Naravno da ne treba otpisati branitelja naslova KIF koji će imati što za reći ukoliko bude u kompletnom sastavu.

Studenti su završili svoje natjecanje po skupinama, a četvrfinale će nastaviti u nedjelju, 12. ožujka. 

Sve rezultate, statistike i rasporede možete pronaći na našim društvenim mrežama i UniSport Digital aplikaciji.

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave