Košarkaška ekipa Sveučilišta u Zagrebu osigurala mjesto na UniSportHR Finalsima

U utorak i srijedu, 21. i 22. veljače, u Zadru je održana UniSportHR poluzavršnica u košarci za studente gdje je ekipa Sveučilišta u Zagrebu osigurala svoje mjesto na UniSportHR Finalsima 2023.

Na poluzavršnici su sudjelovale dvije zagrebačke ekipe - Sveučilište u Zagrebu i Tehničko veleučilište u Zagrebu.

 

SVEUČILIŠTE U ZAGREBU

Ekipa Sveučilišta u Zagrebu je u potpunosti izdominirala na terenu pobjedivši Veleučilište u Vukovaru rezultatom 75:56 i Sveučilište u Osijeku rezultatom 61:31.  Najzvučniji susret cijele poluzavršnice bio je sa Sveučilištem u Splitu, a u triler utakmici slavili su studenti Zagreba i to košem prednosti. S tri pobjede, ekipa Sveučilišta u Zagrebu je osigurala prvo mjesto u skupini A i time mjesto na ovogodišnjim UniSportHR Finalsima 2023.

Andrej Penić, student Sveučilišta u Zagrebu, izjavio je:

“Iskreno, tri utakmice u dva dana bile su iznimno naporan tempo, pogotovo taj prvi susret sa Splitom koji smo, na sreću uspjeli pobijediti. U drugi dan smo ušli koncetrirano i odmornije, no i susret s Osijekom bio je intezivan i težak prve tri četvrtine, nakon čega je presudila naša fizička sprema i uigranost, dok je susret s Vukovarom mentalno bio lakši jer smo već osigurali Finalse, no fizički zahtjevniji nego što smo očekivali. Pred nama su sada pripreme za Finalse i odradit ćemo ih najbolje što možemo."

 

TEHNIČKO VELEUČILIŠTE U ZAGREBU

Ekipa Tehničkog veleučilišta u Zagrebu se borila i pobjedila Sveučilište Sjever rezultatom 48:35, no nažalost izgubila od Sveučilišta u Zadru i Veleučilišta u Karlovcu te tako ispala iz daljnjeg natjecanja.

 

Na UniSport Finalse 2023. natjecanje u košarci putuju momčadi Sveučilišta u Zagrebu, Sveučilišta u Splitu, Sveučilišta u Zadru te Veleučilišta u Karlovcu.

 

📄 Pogledajte rezultate, statistike i tijek svih utakmica. 

📸 Pogledajte cijelu fotogaleriju s poluzavršnice UniSportHR košarke u Zadru.

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave