Josipa Bebek i Neven Zonjić prvi stipendisti Zaklade UniSport Srce

U predivnom prostoru Muzejsko Memorijalnog Centra Dražen Petrović u Zagrebu, 2. ožujka, održana je konferencija na medije na kojoj je službeno predstavljena Zaklada UniSport Srce te su podjeljene dvije stipendije našim istaknutim sportašima, studentima Sveučilišta u Zagrebu, Josipi Bebek i Nevenu Zonjiću.

Hrvatski akademski sportski savez osnovao je Zakladu UniSport Srce vođen idejom da je ulaganje u sport i obrazovanje zapravo ulaganje u bolju budućnost. Želeći osvijestiti javnosti važnost i vrijednost akademskog života i studentskog sporta, ova Zaklada zamišljena je kao simbioza srca i uma te je jedan od važnih i proaktivnih projekata koji razmišlja o dobrobiti i razvitku naše mladeži.

Josipa Bebek, rukometašica je Sveučilišta u Zagrebu, povremena hrvatska reprezentativka koja je prošle godine osvojila srebro na Mediteranskim igrama te odnijela titulu najbolje strijelkinje u 1. HRL žene za sezonu 2021./2022., europska doprvakinja na Europskim sveučilišnim igrama u Lodzu te najbolja strijelkinja tog turnira, prva je stipendistica Zaklade. Naglasila je Bebek:

“Zahvaljujem se Hrvatskom akademskom sportskom savezu za stipendiju  koja će nam olakšati da uskladimo akademski i sportski život. Stipendije su dokaz da se naš trud i rad cijeni, tako da je to jedna lijepa gesta i poticaj za dalje.“

U muškoj kunkurenciji pak, prvi student stipendist je Neven Zonjić, član futsal reprezentacije Sveučilišta u Zagrebu koji je na spomenutim Europskim sveučilišnim igrama u Lodzu osvojio zlatnu medalju i bio jedan od najzapaženijih igrača te proglašen u najbolju petorku turnira. Osim međunarodnih, osvojio je i brojne nacionalne titule i nagrade pa tako i nagradu Hrvatskog akademskog sportskog saveza za najbolju momčad i najboljeg sportaša. Veselo je istaknuo Zonjić:

“Zahvalio bih Hrvatskom akademskom sportskom savezu, UniSportu i Zakladi UniSport Srce. Stipendija će mi definitivno pomoći za obavljanje obaveza moje dualne karijere te bih pozvao sve studente-sportaše da se pridruže UniSportu, da se bave sportom koji nije nužno profesionalan, ali donosi nezaboravne trenutke, ljude, putovanja i ovakvu vrstu priznanja za tvoj rad."

UniSport Zaklada za cilj ima potaknuti istinske sportske i akademske vrijednosti ne samo nagrađujući istaknute pojedince već i podržavanjem projekata koji povezuju sport i obrazovanje. Josipa i Neven stipendije su potpisali uz proslavljenog hrvatskog rukometnog reprezentativca, danas upravitelja Zaklade UniSport Srce, Gorana Šprema

”Drago mi da smo podijelili prve stipendije te se nadam da ćemo u budućnosti stipendirati još više sportaša i pomoći mladim ljudima u njihovom akademskom obrazovanju Nadam se također, da će svi oni ostati dio Zaklade i nakon sportskih karijera i da će biti dio UniSport obitelji“, istaknuo je Šprem, a predsjednik Hrvatskog akademskog saveza Haris Pavletić nastavio: “Mislim da je priča sjajna, to su mladi ljudi, studenti-sportaši koji paralelno guraju dvije karijere. Znamo svi koji smo studirali da to nije nimalo lagano, pogotovo u obje biti uspješan poput Josipe i Nevena i to treba nagraditi i podržati. Međusobno već razgovaramo o željenim stipendijama i projektima za sljedeću godinu, ali neću još ništa prejudicirati jer nam za to treba podrška. Ovom prilikom pozivam institucije u akademskoj zajednici, državna tijela, privatni sektor, dionike u sustavu sporta i pojedince koji prepoznaju priču sporta i akademske naobrazbe, da postanu dio Zaklade te da u budućnosti zajedno pomognemo studentima sportašima i realizaciji inovativnih projekata.“ 

Uz stipendije, poseban trenutak upriličila je majka Dražena Petrovića, Biserka Petrović, koja je studente darivala i provela ih kroz novouređene prostorije Muzejsko Memorijalnog Centra Dražen te na taj način dodatno uljepšala ovaj jedinstveni događaj. 

Čestitamo prvim stipendistima i neka srce Zaklade UniSport Srce kuca i dalje!

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave