Odigrano polufinale košarkaške lige

U nedjelju, 19. ožujka, u Sportskoj dvorani Ekonomskog fakulteta odigrani su susreti polufinala košarkaške lige u muškoj i ženskoj konkurenciji.

 

POLUFINALE KOŠARKAŠKE LIGE ZA STUDENTICE

Započnimo sa studenticama.

Definitivno najveće iznenađenje svih polufinalnih dvoboja priredile su studentice Medicinskog fakulteta koje su savladale favorizirani Učiteljski fakultet s 42:37. Istaknula se Marta Hrastić koja nosila ekipu do pobjede s 18 zabijenih koševa.

U drugom susretu Fakultet elektrotehnike i računarstva je dočekao svoju osvetu Prirodoslovno - matematičkom fakultetu za poraz u prošlom kolu te osigurao prolaz u finale rezultatom 49:41. FER je uspio održati vodstvom tijekom cijele utakmice te odličnom timskom igrom, a posebice obranom dolazi na korak do naslova.

📸 Pogledajte cijelu fotogaleriju s polufinala košarkaške lige za studentice.

 

POLUFINALE KOŠARKAŠKE LIGE ZA STUDENTE

U muškoj konkurenciji imamo reprizu prošlogodišnjeg finala.

Fakultet elektrotehnike i računarstva je pobijedio borbenu ekipu Medicinskog fakulteta koja se više puta vraćala u utakmicu, ali je presudila mirna ruka FER-ovaca koji su prelomili utakmica tricama. Najprecizniji bio je Tin Bušić koji je postigao 23 koša.

U drugom polufinalu nezaustavljiv je bio Luka Cvitanović (25 koševa) koji je razigrao ekipu Ekonomskog fakulteta do uvjerljive pobjede protiv Fakulteta strojarstva i brodogradnje 70:44.

Nik Viduka, kapetan ekipe Ekonomskog fakulteta, izjavio je:

“FSB je čvrst protivnik i znali smo da ćemo morati igrati našu igru na najvišoj razini kako bi pobijedili. Zahvaljujući skautingu, pripremi taktike i razigranosti igrača ostvarili smo sjajan rezultat. Sada je na redu priprema za finalni susret. Pozivamo sve čitatelje da nas dođu podržati u dvorani EFZG-a, 26.03. u 20.00 sati!”

Iduću nedjelju saznajemo tko je novi prvak u ženskoj konkurenciji te mogu li se studenti EFZG-a revanširati FER-u za prošlogodišnje finale.

Sve rezultate, statistike i rasporede možete pronaći na našim društvenim mrežama i UniSport Digital aplikaciji.

📸 Pogledajte cijelu fotogaleriju s polufinala košarkaške lige za studente.

🎥 Pogledajte snimke utakmica s polufinala košarke.

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave