Završeno 3. kolo vaterpola

U utorak, 21. ožujka, na bazenu Utrina odigrano je 3. kolo natjecanja u vaterpolu.

Ozračje prije prve utakmice bilo je takvo da se očekivala lagana pobjeda Građevinskog fakulteta nad Fakultetom strojarstva i brodogradnje. Ipak, prva četvrtina je završila rezultatom 2:3 u korist Građevinskog fakulteta. Prekretnica ove utakmice bila je druga četvrtina koja je završila 0:4 za GRAD cime je rezultat na poluvremenu bio 2:7. GRAD je u drugom poluvremenu rutinski i bez problema priveo utakmicu kraju rezultatom 9:12. Najbolji pojedinac ove utakmice bio je Luka Brčić koji je držao svoju momčad u igri, ali je ipak ekipa GRAD-a bila prejaka. 

Druga utakmica nudila je dvoboj Tehničkog veleučilišta u Zagrebu i Medicinskog fakulteta. Utakmica je počela sa puno obostranog respekta, puno tehničkih pogrešaka, te je prva četvrtina završila sa siromašnih 1:1. U drugoj i trećoj četvrtini studenti TVZ-a dodaju gas i stiču prednost od 4 gola prije ulaska u zadnju četvrtinu. Da zadnja četvrtina ne prođe u revijalnom tonu pobrinuli su se studenti i studentica MEF-a koji serijom 0:3 dolaze na samo jedan gol zaostatka, ali ponestalo je vremena za neko veće iznenađenje. Utakmica je završila rezultatom 9:8 u korist studenata TVZ-a. Već tradicionalno u utakmicama u kojima sudjeluje TVZ, najbolji pojedinac bio je Martin Lipej koji je zabio pet od ukupno devet golova svoje momčadi i asistirao za još 2.

U trećoj utakmici branitelji naslova, studenti Ekonomskog fakulteta, susreli su se s ekipom Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije. Studenti EFZG-a od prvog sučevog zvižduka nametnuli su se kao bolja momčad i kontrolirali utakmicu do kraja. Svaki put kad su se žilavi studenti FKIT-a rezultatski približili, momčad EFZG-a ubacila je u visu brzinu i vratila svoj stečenu prednost. Utakmica je završila 11:8, a najbolji pojedinac ove utakmice bio je Daniel Lomtatidze.

Nastavljamo s natjecanjem u četvrtak, 23. ožujka, kada je na rasporedu 4. kolo.

Sve rezultate, statistike i rasporede možete pronaći na našim društvenim mrežama i UniSport Digital aplikaciji.

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave