Studenti EFZG-a prvaci, a studentice FKIT-a prvakinje rukometne lige 2022./2023.

U subotu, 1. travnja, odigrala se završnica rukometne lige u sportskoj dvorani Martinovka.

 

ZAVRŠNICA RUKOMETNE LIGE - STUDENTI

Posljednji dan rukometa otvorili su studenti. Utakmicu za treće mjesto igrali studenti Građevinskog fakulteta i Prirodoslovno-matematičkog fakulteta.

Vrlo napeta utakmica bila je do samoga kraja međutim bolja obrana kod studenata PMF-a pokazala se ključna te donijela pobjedu i brončanu medalju oko vrata. 

U borbi za zlatnu medalju susreli su se studenti Tehničkog veleučilišta u Zagrebu i Ekonomskog fakulteta. Utakmica je bila prava lavovska bitka. Međutim pred kraj prvog poluvremena studenti EFZG-a dolaze u prednost i tu prednost nisu ispuštali do samoga kraja i zasluženo slavili rezultatom 31:36.

📸 Pogledajte cijelu fotogaleriju sa završnice rukometne lige za studente.

 

ZAVRŠNICA RUKOMETNE LIGE - STUDENTICE

U konkurenciji studentica u susretu za 3. mjesto susrele su se studentice Pravnog fakulteta i Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta.

Iako sa samo 7 igračica u zapisniku, Pravnice su od samoga početka dominirale terenom i tako pobijedile rezultatom 28:11 i zasluženo osvojile brončanu medalju.

Posljednja utakmica studentske rukometne lige bila je između studentica Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta i Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije. Utakmica je bila vrlo napeta kako na parketu tako i na tribinama. U konačnici dominacija na oba fronta pripala je FKIT-ovkama i FKIT-ovcima te su se studentice FKIT-a okrunile medaljom zlatnog sjaja s rezultatom 23:16.

📸 Pogledajte cijelu fotogaleriju sa završnice rukometne lige za studentice.

 

INDIVIDUALNE NAGRADE

Nakon utakmica studenata održala se dodjela medalja ekipama te proglašenje najboljih pojedinaca u studentskoj konkurenciji. Za najboljeg golmana lige proglašen je student Ekonomskog fakulteta Lovro Pandžić. Toma Draženović, također student Ekonomskog fakulteta, proglašen je najboljim igračem lige. A najbolji strijelac lige je Luka Baršić sa Građevinskog fakulteta.

Po završetku utakmice dodijeljene su medalje studenticama te proglašene najbolje. Najboljom golmanicom proglašena je Lea Beličev s Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije. Također s Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije, Katarina Hanzec proglašena je najboljom igračicom lige. A s najviše pogodaka u ligi bila je studentica Građevinskog fakulteta Elena Beljak.

Sve rezultate, statistike i rasporede možete pronaći na našim društvenim mrežama i UniSport Digital aplikaciji.

🎥 Pogledajte snimke utakmica sa završnice rukometne lige.

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave