Ekipa Sveučilišta u Zagrebu i Veleučilišta Bernays osigurala plasman na UniSportHR Finals 2023.

U srijedu i četvrtak, 12. i 13. travnja, u Splitu na Gripama, odigrana su poslijednja dva kola UniSportHR Futsal lige.

Sveučilište u Zagrebu, Veleučilište Edward Bernays i Tehničko veleučilište u Zagrebu stigli su u Split s ciljem da osiguraju svoje mjesto i što bolju poziciju na UniSport HR Finalsima, koji će se održati u Poreču od 8. do 11. lipnja.

Ekipa Tehničkog veleučilišta u Zagrebu je na ovo okupljanje došla u oslabljenom sastavu radi obaveza koje su igrači imali u Zagrebu te nisu uspjeli izboriti nastup na Finalsima.

Međutim, Sveučilište u Zagrebu i Bernays su osigurali svoje mjesto i to na uvjerljiv način.

Aktualni nacionalni prvaci - ekipa Veleučilišta Edward Bernays, sigurno je i bez velike dileme slavila protiv ekipe Veleučilišta Lavoslav Ružička u Vukovaru (5:0) i Tehničkog veleučilišta u Zagrebu (4:1).

S druge strane, Sveučilište u Zagrebu je upisalo visoku pobjedu protiv Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku u prvom danu natjecanja s 9:4 te još jednu uvjerljivu pobjedu od 13:0 protiv Sveučilišta u Zadru.

U strijelce se upisala gotovo cijela momčad, dok su na cijelom turniru imali omjer od fascinatnih 68 zabijenih i samo 13 primljenih pogodataka. Trenutno je najbolji strijelac futsal natjecanja Neven Zonjić koji je postigao 19 pogodaka.

Borna Kušlan, student Sveučilišta u Zagrebu:

“Teška utakmica protiv Osijeka, iako smo imali dobru prednost na poluvremenu. Ne mogu reći smo se potpuno opustili, ali igrali smo malo slobodnije pa se prednost poslije s 5:0 smanjila na 5:3. Do kraja je onda bilo poteza za uživanje. To je momčad s kojom se susrećemo u Finalsima i koja nas je prošle godine izbacila u polufinalu tako da vjerujem da će biti teško, ali mi se spremamo za to.”

Nakon uspješnog turnira u Splitu, konačno stanje na tablici donosi nam prvo mjesto za Sveučilište u Zagrebu, koje u 7 susreta ima čak 6 pobjeda i 1 neodlučen ishod, bez poraza uz nestvarnu gol razliku 68-13. Protivnik u polufinalu bit će upravo Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Bernays će se u polufinalu susresti sa Sveučilištem u Splitu, s kojim su ranije u sezoni odigrali susret bez pobjednika.

Čeka nas iznimno uzbudljiva završnica u Poreču, kao uvertira za Europsko sveučilišno prvenstvo u futsalu, koje će se održati u srpnju u Splitu.

Sve rezultate, statistike i rasporede možete pronaći na UniSport HR društvenim mrežama i UniSport Digital aplikaciji.

🎥 Pogledajte snimke utakmica UniSportHR Futsal lige - 6. kolo / 7. kolo.

📸 Pogledajte cijelu fotogaleriju s UniSportHR Futsal lige.

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave