Odigrano natjecanje u tenisu

U subotu, 6. svibnja, na terenima HATK Mladost odigralo se natjecanje u tenisu.

 

STUDENTI

Uz savršene vremenske uvjete, u subotu smo u 9 ujutro započeli s natjecanjem u tenisu. U konkurenciji studenata 12 fakulteta bilo je raspoređeno u 4 skupine dok su u konkurenciji studentica bile prijavljena 4 fakulteta te su one igrale ligaški sistem natjecanja. U konkurenciji studenata, skupina A je počela tako što je KIF1 „pomeo“ TVZ s terena sa 6-0 6-0. Nakon drugog susreta u toj skupini između FER2 i TVZ, bilo je jasno da KIF1 i FER2 prolaze dalje, a TVZ odlazi prvi kući. FER2 je s ukupnim rezultatom 2-1 pobijedio TVZ i u međusobnom susretu sa KIF1 za osvajanje skupine izgubio sa 6-2 0-6 2-6. U skupini B prvi favoriti natjecanja, EFZG predvođeni sjajnim Tinom Bakovićem su bez većih problema osigurali prvo mjesto u skupini, a treba napomenuti da je Baković jedan svoj meč završio za točno 16 minuta što je rekord u konkurenciji studenata. Uz EFZG, skupinu su prošli studenti MEF-a, isto tako uvjerljivo, ne pružajući šansu niti gem studentima Pravnog fakulteta1. U skupini C HKS je uz pojačanu momčad u odnosu na prošlu godinu došao spreman za velik rezultat i to pokazuju rezultati u skupini. Prvi meč su pobijedili sa 6-0 6-0 drugu momčad Pravnog fakulteta, da bi nakon tog meča pobijedili drugu momčad KIF-a sa 6-1 6-3. U izravnom dvoboju za prolaz te skupine, KIF2 je pobijedio PF2 sa 6-0 6-0 kao i HKS te su studenti PF2, otišli kući bez osvojenog gema. U skupini D FFZG kao nositelj i favorit pobjeđuje prvi meč dana ali u 3 seta protiv AF-a sa 6-1 3-6 6-1. AF potom gubi i od FER1 sa 6-1 6-2, da bi za prvo mjesto u skupini igrali studenti FFZG i FER1. Nakon što je u pojedinačnim mečevima rezultat bio 1-1 (6-0 0-6), daleko iza pauze za ručak završili su parovi s pobjedom u neizvjesnom meču FER1 sa 7-5.

Nakon pauze, u 17:00 počeli smo sa četvrfinalnim susretima. Branitelj naslova KIF1 i MEF koji nije imao sreće u ždrijebu su odigrali zanimljiv susret u kojem su se bolje snašli prošlogodišnji pobjednici te sa 2-0 prošli u polufinale. Drugi susret između EFZG i FER2 počeo je tako što su braća Baković ostali na tribinama za pojednične mečeve, ali su nakon rezultata 1-1 (6-3 3-6) morali „uskočiti“ na teren i odigrati parove te sa 6-2 osigurati EFZG-u prolaz u polufinale. HKS i FFZG su odigrali najneizvjesniji susret 1/4, ali su se u tom susretu u odlučujućem meču parova bolje snašli studenti HKS te sa 6-4 osigurali prolaz među najbolje 4 ekipe. Posljednje četvrfinale bilo između FER1 i KIF2 počelo je sa pobjedom FER1 6-3, a drugi meč pun preokreta na kraju je isto tako otišao na stranu FER1, ali ovaj put sa puno bližim rezultatom 7-6. 

Polufinalni susreti donijeli su dosta uvjerljive pobjede finalista, svoj posao su brzo završili studenti EFZG-a koji su u manje od sat vremena ispratili studente FER1 sa rezultatom 6-0 6-3, dok je nešto duže trajao drugi polufinalni susret KIF1-HKS. KIF1 je na kraju dobio priliku za obranu titule jer je sa 2-0 (6-4 6-4) pobijedio FER1. Borba za brončanu medalju se odigrala tako da su studenti HKS-a i FER1 odigrali samo parove nakon napornog dana, i u najneizvjesnijem meču dana sa 7-6 su brončano odličje osvojili studenti HKS-a kojima ovim putem čestitamo. Finale je počelo sa susretom između Filipa Glumpaka i Tina Bakovića kojeg je za nešto više od 20 minuta Baković pobijedio sa 6-0, a onda su najbolji susret dana odigrali Fran Baković i Ivan Markušić. Markušić koji je cijelim turnirom vukao KIF1 svojom požrtvovnošću, sjajnim udarcima i borbenošću, donio je KIF1 priliku da obrani naslov u parovima jer je pobijedio svoj meč sa 6-4. U parovima je bila jednosmjerna ulica jer su braća Baković shvatili da je „vrag odnio šalu“ te su ubacili u brzinu više i sa 6-0 osvojili zlato za EFZG. Ovim putem čestitamo svim studentima na sjajnoj borbi!

Konačan poredak (studenti):

POREDAK

EKIPA

1.

Ekonomski fakultet 1

2.

Kineziološki fakultet 1

3.

Hrvatsko katoličko sveučilište

4.

Fakultet elektrotehnike i računarstva 1

5.

Filozofski fakultet

6.

Fakultet elektrotehnike i računarstva 2

7.

Kineziološki fakultet 2

8.

Medicinski fakultet

9.

Agronomski fakultet

10.

Tehničko veleučilište Zagreb

11.

Pravni fakultet 1

12.

Pravni fakultet 2

 

STUDENTICE

U konkurenciji studentica, ligaški sistem od 4 ekipe su odigrale svaka sa svakim te smo na kraju za zlato imali direktan dvoboj. Studentice FFZG-a su bile posljednje na ovom turniru sa ukupnim omjerom osvojenih i izgubljenih gemova 0-36. 3. mjesto pripalo je studenticama FER-a koje su izgubile od MEF-a 2-0 (6-1, 7-6), međutim veći otpor su pružile studenticama EFZG-a jer su tamo osvojile set, ali izgubile u parovima sa 6-0, te su osvojile brončano odličje.

Posljednji susret dana donio je „finale“ između studentica MEF-a i EFZG-a koje su igrale direktno za zlato. U pojedinačnim susretima nije bilo neizvjesnosti, prvo je Greta Marić pobijedila sa 6-1, a istim rezultatom je odgovorila sjajna Mare Žunić, te su parovi odlučivali za pobjednika ovog turnira. Tu su studentice MEF-a u sjajnom susretu odigrale bolje u ključnim trenutcima i zasluženo osvojile zlato u konkurenciji studentica. Valja napomenuti kako je Greta Marić jedan od svojih mečeva završila za čak 15 minuta što je rekord u ovogodišnjem natjecanju.

Konačan poredak (studentice):

POREDAK

EKIPA

1.

Medicinski fakultet

2.

Ekonomski fakultet

3.

Fakultet elektrotehnike i računarstva

4.

Filozofski fakultet

Čestitamo svim sudionicima i naravno osvajačima medalja, a nadamo se da će i sljedeće godine biti kvalitetan tenis i sjajna završnica kao i ove godine.

📸 Pogledajte cijelu fotogaleriju s natjecanja u tenisu.

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave