Završeno 3. kolo Malonogometne lige djelatnika

U subotu, 6. svibnja, odigrano je 3. kolo UniSportZG Malonogometne lige djelatnika.

U 3. kolu su se sastale ekipe Fakulteta prometnih znanosti i Fakulteta šumarstva i drvne tehnologije. I prije početka same utakmice tablica je najavljivala čvrstu i tvrdu borbu. Obje ekipe sa po 3 boda tražile su svoj prolaz u polufinale. U prvom poluvremenu krenulo se sa početnim ispitivanjima snaga s ponekim pokušajem s obje strane. Zadnja minuta susreta donijela nam je najavu žustrog i pogotcima sadržajnog drugog poluvremena. U spomenutoj minuti FŠDT dolazi do vodstva pogotkom Mateja Devčića na asistenciju Maria Mandića. U istoj minuti nakon nesmotrenog starta zaiskrilo je između Maria Klisura(FPZ) i Danijela Mežnarića(FPZG), te su obojica dobili po žuti karton koji će kasnije se pokazati biti koban za igrača FPZ-a. U nastavku potpuni preokret FPZ-a. U 23 minuti Ljupko Šimunović izjednačava rezultat na 1:1, a 5 minuta nakon na asistenciju istoimenog igrača koji je postigao izjednačujući pogodak Mario Mataija povisuje rezultat na 2:1. U 29 minuti nakon nesmotrenog starta s leđa izvrsni sudac utakmice Antonio Mešić pokazuje drugi žuti isključujući karton Mariu Klisuri znog kojeg ga neće biti na polufinalnoj utakmici. Dvije minute nakon Mario Ćosić rješava pitanje pobjednika na asistenciju Maria Mataije iz kornera za konačan rezultat 3:1, te ovim rezultatom dobijamo drugog polufinalistu nakon ekipe Studentskog centra koja je svoje mjesto izborila još prosli vikend s obzirom da su trebali ovaj vikend igrati s ekipom FSB-a koja je odustala od natjecanja.

U drugoj utakmici 3. kola na izgled je bilo sve gotovo i prije početka utakmice. Moćna ekipa FFZG-a koja je u prošlom kolu pobjedila prvake ovog natjecanja Građevinu čekala je kombiniranu ekipu FBF-a i SRCA koja do ove utakmice nije imala ni jednu pobjedu u skupini. Iako početak utakmice nam nije tako dao naslutiti, jer već u 3. minuti Ozren Biti postiže postiže pogodak, te dovodi ekipu FFZG-a u vodstvo 1:0. U 17’ minuti Marin Hranić na asistenciju Maria Pečeka pogađa za poravnanje rezultata 1:1. U tom trenutku gledamo izrazito izjednačenu utakmicu. U 23’ minuti ekipa FFZG-a ponovo dolazi u vodstvo golom Luke Špoljarića. Kombinirana ekipa FBF-a i SRCA budi se u 31 minuti kada Andro Škrelj zabija za 2:2 i konačnih 2:3 postavlja Mario Musa na asistenciju Marina Hranića. Ovim rezultatom ekipa FFZG-a u tom trenutku si je maksimalno zakomplicirala status polufinalista.

Naime Građevina je oslabljenu ekipu rektorata i Ministarstva znanosti i obrazovanja imala priliku pobijediti, te bi ih ta pobjeda vodila do polufinala, ali tu se pitalo nešto i ekipu rektorata. Kako su pojedini gledatelji bili iz redova MNK Uspinjače Gimke koja se trenutno bori za ulazak u elitni rang futsala u državi ispričali su nam kako su izgubili protiv ekipe Nove Gradiške koja je kako kažu samo napucavala, te su imali jednog stasitog sidrima koji je pospremao njihove lopte. Očito je tu priču načula i ekipa UniZg+MZO, te se odlučila upravo za takvu taktiku. Na golu je bio sigurni Filip Milošević koji je znao da mu posao neće biti lagan, isto kako je i Gradiščanski golman imao svog stasitog pivota tako je i mlađahni Filip imao Grgu Slavicu. U ovoj utakmici je Grgo nedostajao njegov Šibenčanin Mate Vukšić koji je očito dobio poziv uprave prvoligaša koji se nalazi u sve većim problemima, te su pomislili možda će nas Mate spasiti. No vratimo se mi na posljednju utakmicu 3.kola. Građevina je znala po sto je došla, te su tako i započeli visokim napadom i brojim udarcima prema golu ekipe UniZg+MZO-a. Nakon duge lopte golmana Filipa Miloševića koja je bila upućena Grgi Slavici, obrana Građevine se ne snalazi, te potonji zabija za vodstvo 1:0. Nije prošlo ni 5 minuta, a Grgo već drugi put trese mrežu. Krivi aut Građevine je pokazao  sudac Antonio Mešić, a Petar Krhen uzima loptu, te brzim izvođenjem pronalazi usamljenog Grgu koji pogađa za 2:0. Ovom odlukom naš je ponajbolji sudac Antonio Mešić dobio salve prigovora igrača Građevine, nakon kojih stradava Robert Flisar koji dobiva žuti karton. Utakmica je mirovala do 30 minute kada igrač Građevine igra rukom u svom 6-ercu, a sutkinja Paula Tija Tutić nije imala izbora, te je pokazala na najstrožiju kaznu. Grgo Slavica je pomislio kako bi bilo dobro postići hat-trick, ali golman građevine nije složio sa njim, te mu je isti i obranio. Građevina je nakon toga stisnula, te igrala i s golmanom igračem koji im se isplatio u 38 minuti kada je Robert Flisar pogodio za 2:1, ali kombinirana ekipa rektorata i Ministarstva izdržala je nalete, te slavila u ovom dvoboju spasivši i Filozofe koji su ovom pobjedom prošli u polufinale.

Nastavljamo s natjecanjem u nedjelju, 14.svibnja, kada su na rasporedu dva polufinalna susreta.

Sve rezultate možete pronaći i na našim društvenim mrežama.

 

REZULTATI 3. KOLA


FAKULTET PROMETNIH ZNANOSTI-FAKULTET ŠUMARSTVA I DRVNE TEHNOLOGIJE 3:1

19’ 0:1 Matej Devčić(Mario Mandić) (FŠDT)
19’ Mario Klisura Ž.K (FPZ)
23’ Ljupko Šimunović (FPZ)
28’ 2:1 Mario Mataija(Ljupko Šimunović) (FPZ)
29’ Mario Klisura drugi Ž.K., C.K. (FPZ)
31’ 3:1 Mario Ćosić(Mario Mataija) (FPZ)
40’ Danijel Mežnarić izravni C.K. (FŠDT)

MVP Ljupko Šimunović

 

FILOZOFSKI FAKULTET-FARMACEUTSKO BIOKEMIJSKI FAKULTET+SRCE 2:3

3’ 1:0 Ozren Biti (FFZG)
17’ 1:1 Marin Hranić(Mario Peček) (FBF+SRCE)
23’ 2:1 Luka Špoljarić(Andrej Ivan) (FFZG)
31’ 2:2 Andro Škrelj (FBF+SRCE)
38’ 2:3 Mario Musa(Marin Hranić) (FBF+SRCE)

MVP Zvonimir Beljo

 

REKTORAT+MINISTARSTVO ZNANOSTI I OBRAZOVANJA-GRAĐEVINSKI FAKULTET 2:1

11’ 1:0 Grgo Slavica (UNIZG+MZO)
15’ 2:0 Grgo Slavica (Petar Krhen) (UNIZG+MZO)
15’ Robert Flisar Ž.K. (GRAD)
25’ Vlaho Žuvelek Ž.K. (GRAD)
38’ 2:1 Robert Flisar(Ivan Duvnjak) (GRAD)
40’ Robert Flisar drugi Ž.K. (GRAD)

MVP Grgo Slavica (UNIZG+MZO)

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave