Dva zlata, srebro i bronca za eSportaše Sveučilišta u Zagrebu

Drugu godinu zaredom na UnisportHR Finalsima u Poreču mogli smo prisustovati završnici e-sport natjecanja. Naši su studenti i ove godine sudjelovali u sve četiri igre te osvojili dva zlata, srebro i broncu i 1. mjesto u ukupnom poretku.

 

CS:GO

U velikom finalu CS:GO discipline UniSportHR natjecanja susreli su se Sveučilište u Zagrebu i Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Prva mapa donijela je napetu borbu do samog kraja, rezultat je bio 13 - 13, ali UNIOS je pokazao zašto su odabrali Inferno te uzeli zadnje tri runde za pobjedu 16 - 13. Mirage je otišao uvjerljivo na stranu ekipe iz Zagreba, svoj pick osigurali su pobjedom 16 - 7. Treća mapa još napetija od prve završava tek u produžecima pobjedom UNIZG-a rezultatom 19-15. Nakon dvije uzastopne pobjede ekipa UNIZG ne staje te odnosi i pobjedu na posljednjoj mapi rezultatom 16 - 8. Ukupnim rezultatom 3 - 1 u mapama ekipa UNIZG-a je odnijela pobjedu na ovogodišnjem UniSportHR CS:GO natjecanju.

Za Sveučilište u Zagrebu nastupali su: Mario Burazer, Mile Rogulja, Josip Budak, Ivan Mihelić, Ivan Kaučan i Filip Jambrešić.
 

Rocket League

U igri Rocket League, Sveučilište u Zagrebu je pobjedilo Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku s puno napora i rezultatom 4:3 te obranio naslov prvaka. Prva igra otišla je na stranu UNIOS-a, te su time pokazali zašto su u finalu i koji im je cilj. UNIZG brzo uzima stvari u svoje ruke, te nakon sljedeće dvije igre rezultat je 2:1. Četvrtu i petu igru uzima UNIOS i s time osiguravaju rezultat 2:3 i meč point. Očekivalo se da će šesta igra biti zadnja, ali moćna i uigrana ekipa UNIZG-a kreće u pohod na zlato. Ne samo da su izjednačili na 3:3 nego i uzeli odlučujuću igru na način gdje UNIOS nije imao šanse. Treće je mjesto prije par tjedana online putem osvojio Tehničko Veleučilište Zagreb izgubivši od UNIOS.

Za Sveučilište u Zagrebu nastupali su: Kristijan Brnadić, Noa Konjić, Filip Levis i Fran Vidović.
 

League of Legends

A u igri League of Legends, Tehničko Veleučilište Zagreb je pobjedilo Sveučilište u Zagrebu s rezultatom 3:1 te obranio naslov prvaka. Prve igra otišla je na stranu TVZ-a uvjerljivom pobjedom. Za drugu pobjedu i 2:0 morali su se malo više potruditi. Treću se igru UNIZG budi te započinje san o mogućem preokretu, međutim odlično uigrana ekipa TVZ-a koristi što je naučila iz treće igre te pobjeđuje i odnosni zlato rezultatom 3:1, a ekipa Sveučilišta u Zagrebu osvaja srebro.

Za Sveučilište u Zagrebu nastupali su: Roko Karamarić, Jakob Bertović, Lino Zadravec, Domagoj Sitar, Luka Kušec i Jakov Halić.
 

FIFA

U igri FIFA se ekipa Sveučilišta u Zagrebu Luka Kontek i Marin Petričević natjecali protiv Sveučilišta u Puli i pobjedom 2:0 uzeli broncu!
Za Sveučilište u Zagrebu nastupali su: Luka Kontek i Marin Petričević.

Tako su naši studenti zasluženo osvojili i 1. mjesto u ukupnom poretku.
Čestitamo našim studentima eSportašima na ostvarenom uspjehu, bravo!

Rekao nam je Kristijan Brnadić:

Pa, druga mi je godina za redom da sam tamo, također i drugi put zlato u Rocket League-u pa sam jako sretan što smo to uspjeli. Općenito je bilo super, jako sam se zabavio, što igrajući, što gledajući druge (i dalje mi je u glavi ona treća mapa na CS-u). Što se tiče naše igre mislim da smo mogli malo bolje odigrati. Jedan od igrača je bio malo nervozan i imao je problema s glavoboljom i to je definitivno utjecalo na njegovu igru, ali na kraju smo uspjeli pobijediti (4:3) bez da je Osijek dobio bracket reset što bi nas odvelo u još jedan bo7 mec. Osijek je stvarno jako dobro igrao i iskorištavali su prilike, ali nešto se dogodilo nakon 6. game-a. I dalje mi nije jasno kako smo ih nakon 6 jako close gameova dobili 9-2, ali neću se zaliti. Drago mi je, no mislim da je više gameova trebalo završiti sličnim rezultatom. A kad mi je Nicky rekao da cu dizati pehar bio sam u šoku, nisam to očekivao i činilo mi se kao san. Podići taj pehar je bio fenomenalan osjećaj i sigurno ću se sjećati toga bolje nego prošlogodišnje pobjede na Rocket League-u (što mi je bila prva pobjeda na nekom UniSport natjecanju). I naravno moram još jednom pohvaliti CS (pogotovo za onu treću mapu) i LoL ekipe jer bez njihovog prvog i drugog mjesta u svojim disciplinama mi ne bi dizali taj pehar.

📸 Pogledaj cijelu fotogaleriju s eSport natjecanja na UniSportHR Finalsima.

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave