Duplo zlato za futsal reprezentacije Sveučilišta u Zagrebu

Futsalerke Sveučilišta u Zagrebu obranile zlato na UniSportHR Finalsima, a futsaleri vratili zlato u Zagreb nakon godine pauze!

Studentice

Naše studentice su nastavile svoju dominaciju na UniSportHR Finalsima, pobjedivši u polufinalu Veleučilište u Vukovaru rezultatom 8:2 te u finalu Sveučilište u Splitu 5:0 i osvojile 10. titulu zaredom!

Uz to, osvojile su i individualne nagrade, pa je tako kapetanica Ivona Pejić proglašena je najboljom igračicom.

A nagrada za najbolju golmanicu pripala je Ivi Bačić. 

Trener Jakov Ungarov:

U principu jako sam zadovoljan, naravno, kad osvojite zlato nema se tu šta puno za pričati. Što se tiče priprema, odradili smo nekih 20-ak treninga. Uvijek je bio problem što dobar dio studentica igra i veliki nogomet i ima druge obaveze, ali uspjeli smo se posložiti i mislim da smo bili pravi u finalu. Što reći za ekipu? Ekipa je i dalje vrhunska, priča futsal žena iz Zagreba se nastavlja, ovo je 10. put zaredom da dižu trofej i sad se počinjemo spremati polako za Split i nadamo se sljedeće godine za finalse u Mađarskoj. 

Stručni stožer činili su Jakov Ungarov i Natalija Hubak, a za Sveučilište u Zagrebu nastupale su: Iva Bačić, Lea Beličev, Gabrijela Gaiser, Ema Rogar, Buga Slavica, Petra Šola, Dora Toth, Tea Valenta, Petra Bračević, Marija Žagar, Ana Kederov, Antonija Vranić, Ivona Pejić i Nika Petarić.

Studentica Gabriela Gaiser: 

Budući da nam je ovo bilo 10-i put da imamo priliku osvojiti državno, za to smo se pripremale i došle utrenirane i uigrane na završnicu te spremne za finale. Naravno, u finalu se nikad ne zna, ali dale smo sve od sebe na terenu i mislim da se to vidjelo i rezultatom. Čestitke i protivničkoj ekipi na igri, ali nama je ovo 10. i zato posebno slavimo danas!

Studenti

Naši studenti su u polufinalu pobijedili Sveučilište u Osijeku rezultatom 4:3 i tako osigurali finale u kojem su svladali Veleučilište Edward Bernays  8:1 i vratili pehar u vitrine Sveučilišta u Zagrebu. 

Uz zlatne medalje, futsaleri su bili nagrađeni i individualnim nagradama. Nevenu Zonjiću pripale su čak tri nagrade - za najboljeg igrača UniSportHR futsal lige 2022./2023., najboljeg strijelca te najboljeg igrača završnice.

A za najboljeg golmana proglašen je Ante Piplica, koji nam je rekao:

Kada pogledam način na koji smo odradili ligu, zatim i finalse, nemam što nego naklon do poda mojoj ekipi. Osvojiti natjecanje sa samo jednim neriješenim ishodom, to mogu samo uspjeha gladne ekipe! Igrali smo utakmicu po utakmicu, bez ikakvog pritiska, jednostavno smo vjerovali u naš rad i to nam se vratilo na najbolji mogući način. Stvarno skidam kapu svojoj ekipi, užitak je biti kapetan ovakvim ljudima prije svega, pa zatim odličnim sportašima. Finalsi kao i svake godine su jako dobro organizirani i drago mi je da se akademski sport svake godine diže na ozbiljniju razinu. Lijepo je vidjeti kako je to sve povezano i zabavom i natjecateljskim nabojom i mislim da mi sportaši možemo samo uživati u svemu. Pobjedu smo svakako očekivali i u nju vjerovali, ali nismo mislili da će ovako bit rezultatski uvjerljivo. Pohvale ekipama Bernays i Osijek na špaliru za pobjednike, pokazali su stvarno respekt i velike zahvale na poštovanju prema protivniku i puno sportskih uspjeha u daljnim natjecanjima.

Stručni stožer su činili Alen Jukić i Saša Ledinščak, a za reprezentaciju Sveučilišta u Zagrebu nastupali su: Borna Kušlan, Natko Kvakan, Ante Piplica, Bepo Paus, Matija Tolić, Branko Artić, Bruno Kovačić, Lovro Cigler, Ivan Penava, Matija Uremović, Toni Vučković, Jure Copić, Ivan Marković i Neven Zonjić.

Nakon ovakvog rezultata, riječi su suvišne. Još jednom čestitamo, svaka čast i bravo svima i želimo vam puno sreće na Europskom prvenstvu u Splitu! 

📸 Pogledaj cijelu fotogaleriju s futsal natjecanja na UniSportHR Finalsima.

🎥 Pogledaj snimke utakmica futsala - POLUFINALE / FINALE.

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave