I u košarci duplo zlato za Sveučilište u Zagrebu

Košarkašice Sveučilišta u Zagrebu obranile zlato na UniSportHR Finalsima, a košarkaški nakon godine pauze vratili zlato u Zagreb!

Studenti

Košarkaši Sveučilišta u Zagrebu su u polufinalu uvjerljivo pobjedili Veleučilište u Karlovcu 99-63, a u finalu Sveučilište u Splitu rezultatom 69-55. 

Osim zlatne medalje, Ivan Nakić-Vojnović dobio je nagradu i za najboljeg igrača.

Stručni stožer su činili Hrvoje Božić i David Matulina, a za Sveučilište u Zagrebu nastupili su: Martin Klepo, Pavao Turić, Luka Cvitanović, Marin Vručinić, Luka Sunara, Marin Kuga, Ante Volarević, Bruno Strunjak, Ivan Nakić-Vojnović, Marko Vučić i Josip Ante Kozulić.

Student Martin Klepo:

Jučer smo igrali s ekipom Sveučilišta u Karlovcu i tu smo bili favoriti pa smo očekivali pobjedu. Danas je na redu utakmica protiv ekipe iz Splita i realno male su razlike u kvaliteti između nas i njih, ali mi smo pokazali veću volju, želju i karakter. Pogodili smo dosta otvorenih “šuteva” i to je na kraju rezultiralo našom pobjedom i mogu reći da sam ponosan na ekipu i stožer.

Studentice

Naše košarkašice su u petak igrale polufinalnu utakmicu protiv Sveučilišta u Osijeku i uvjerljivo pobjedile 84-22, a u finalu, kao naši košarkaši, pobjedile Sveučilište u Splitu 72-38.

Također, Nika Mateković je proglašena najboljom igračicom.

Stručni stožer su činili Zvonimir Osičan i Edita Poljac, a za Sveučilište u Zagrebu nastupile su: Stela Galušić, Dijana Grizelj, Lea Maršić, Nika Mateković, Bruna Obratov, Petra Rončević, Marija Soldo, Lara Špindrek, Lucija Tikvicki, Dalija Stabile, Iva Ursić i Monika Damjanović.

Trener Zvonimir Osičan:

Igrali smo finale protiv Splita koje je bilo lakše nego što smo očekivali na kraju. Curama svaka pohvala, odradile su ono što smo se dogovorili i obranile naslov. Nadali smo se zlatu, ali jedno su želje, a realnost uvijek treba pokazati na terenu.

Košarkašica Marija Soldo:

Igrale smo jučer protiv Osijeka. To smo dobile s velikom razlikom i iskreno očekivano. Danas je u planu bila teža utakmica, ali smo odradile vrhunski posao i pobijedile Split i donijele zlata tamo gdje i pripada - u Zagreb!

Bravo svima još jednom i čestitamo!

📸 Pogledaj cijelu fotogaleriju s natjecanja u košarci na UniSportHR Finalsima.

🎥 Pogledaj snimke košarkaških utakmica - POLUFINALE / FINALE.

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave