Zlatne rukometašice i srebrni rukometaši Sveučilišta u Zagrebu

Rukometašice Sveučilišta u Zagrebu obranile zlato na UniSportHR Finalsima, a rukometaši osvojili srebro.

Studentice

Naše rukometašice su u polufinalu UniSportHR Finalsa uvjerljivo pobjedile Sveučilište Sjever rezultatom 44:10, a u finalu Sveučilište u Rijeci rezultatom 26:20 i ponovo uzele zlato.

A osim osvojenog zlata, Nives Stanić osvojila je individualnu nagradu za najbolju strijelkinju. 

Trener Marko Čule:

Jako uzbudljivo prvenstvo. Lagano prvo mjesto za zagrijavanje, a onda protiv Rijeke jedna ozbiljna utakmica. Opet smo pokazali da smo favoriti i zasluženo uzeli prvo mjesto. 

Stručni stožer činili su Marko Čule i Ivan Milinović, dok su za Sveučilište u Zagrebu nastupile: Kristina Svetec, Josipa Bebek, Doris Hren, Martina Krajpl, Kristijana Lopac Škrinjar, Nives Stanić, Lea Beličev, Erika Štefanić, Ana-Marija Bikić, Ema Marković, Lorena Petreković, Dora Petković, Paula Jakešević, Nikolina Laco, Matilda Mrazović i Karla Brakus.

Rukometašica Dora Petković:

Nismo znali koga očekujemo u finalu niti smo ikoga priželjkivali. Mislim da smo odigrali dobru obranu i da se to vidi po rezultatu i prvom poluvremenu. Utakmica je bila čvrsta i kvalitetna, ali protivnice nisu mogle pratiti naš ritam i prelomili smo u drugom poluvremenu s par lakih golova i obrana naše golmanice. 

Studenti

Dok su rukometaši u polufinalu pobjedili Sveučilište u Rijeci rezultatom 32:24, ali ih je u finalu nažalost porazilo Sveučilište u Osijeku nakon napetih sedmeraca. 

Stručni strožer činili su Branko Kordić i Dominik Halužan, a za Sveučilište u Zagrebu nastupili su: Jakov Dujmović, Luka Goda, Jakov Jelovčić, Nikola Jelovčić, Saša Petrović, Šimun Banović, Luka Poplašen, Jerko Tukonić, Dino Meter, Dorian Pijalović, Zvonimir Grbavac, Grgur Kočonda, Shkelzen Samahodaj, Toma Draženović, Matija Matov i Maksimilijan Jurić. 

Rekli su nam Dominik Halužan i Branko Kordić:

Prije svega mislim da je natjecanje bilo kvalitetno, podjednako kvalitetne su bile sve ekipe. Sama činjenica da su obje utakmice završile neriješeno i sedmercima potvrđuje izjednačenu kvalitetu. Moja ekipa je bila dosta rovita, ozlijeđena i nismo imali dovoljan broj dečkiju za mijenjanje što se odrazilo na kvalitetu igre jer se snaga strašno gubi igrom, a pogotovo u uvjetima u kojima su igrali, po velikoj vrućini u dvorani. Na kraju čestitam ekipi Osijeka na osvojenoj medalji.

Rukometaš Matija Matov:

Tvrda utakmica dostojna finala. Držali smo vodstvo na 3-4 cijelo vrijeme i onda se nismo uspjeli obraniti i odvojiti i na kraju se sve to naplati kad ,,fulaš”. Oni dođu, dođe i malo voda u ušima. Kasnije su nas dočekali penali, a to je uvijek nažalost lutrija. 

Čestitamo rukometašima na osvojenom srebru zlatnog sjaja, a posebne pohvale rukometašicama na obrani titule, bravo! 

📸 Pogledaj cijelu fotogaleriju s natjecanja u rukometu na UniSportHR Finalsima.

🎥 Pogledaj snimke utakmica rukometa - POLUFINALE / FINALE.

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave