Zlatne nogometašice i srebrni nogometaši Sveučilišta u Zagrebu

Iako je do sad UniSportHR nogomet bilo izdvojeno natjecanje, ove godine su se po prvi puta ikad nogometašice i nogometaši pridružili ostalim sportašima na UniSportHR Finalsima. Nogometašice Sveučilišta u Zagrebu su uspješno obranile zlato, dok su nogometaši nažalost zaustavljeni u finalu i osvojili srebro.

Studentice

Nogometašice Sveučilišta u Zagrebu su se izravno plaisirale u finale UniSportHR nogometa te se tamo susrele s ekipom Sveučilišta u Splitu i pobjedile s impresivnih 9:1.

Osim zlata, Mara Staničić je, s 4 postignuta pogotka, osvojila i nagradu za MVP-a.

Stručni stožer činili su Ivana Stanić i Filip Milošević, a za Sveučilište u Zagrebu su nastupale: Ana Filipović, Laura Kopić, Ana Bartolović, Mara Stančić, Karla Jedvaj, Nika Petarić, Petra Bračević, Gabrijela Gaiser, Ivona Pejić i Ana Kederov.

Kapetanica Ivona Pejić:

Očekivali smo veći otpor Sveučilišta u Splitu u finalu, ali pobjednik se brzo dokazao na terenu i uspjeli smo s ne puno muke obraniti titulu.

 

Studenti

A nogometaši Sveučilišta u Zagrebu su se u polufinalu susreli sa Sveučilištem u Osijeku te se pobjedom od 3:1 plasirali u finale gdje ih je dočekala ekipa Sveučilišta u Splitu. Unatoč trudu i velikoj borbenosti, tu su naši studenti zaustavljeni te su se vratili u Zagreb sa srebrom oko vrata.

Stručni stožer činili su Ante Lerotić i Nikola Stanković, a za Sveučilište u Zagrebu su nastupali: Stjepan Šimunović, Vinko Kotarski, Siniša Đipalo, Luka Klišanin, Matija Benčić, Lovro Šandrovčan, Patrik Šumiga, Domagoj Škojo, Mislav Lulić, Jan Bajan, Bartol Markušić, Josip Lotar, Karlo Pole, Filip Kligl, Domagoj Dežđek, Bruno Bakarić, Petar Lucijan Čurek, Masimo Terlević, Matej Resler i Antonio Bakula.

Nogometaš Mislav Lulić:

Ove sezone došli smo u dosta pomlađenom sastavu s puno novih lica. Nismo imali smjenu generacija kao Split, već je dosta obaveza sprječilo stare igrače da prisustvuju ovogodišnjim Finalsima. Prva utakmica protiv Osijeka bila nam je prvo pravo okupljanje i upoznavanje na terenu te smo nakon 10-ak minuta uzeli stvari u svoje ruke i zasluženo dominirali i pobjedili u polufinalnoj utakmici. Drugu utakmicu igrali smo sa starim poznanicima iz Splita koji su ove sezone došli s jako puno novih mladih i kvalitetnih dečkiju. Nažalost, nakon vodstva u prvom poluvremenu, nismo bili pravi u drugom poluvremenu te su nas studenti Splita zasluženo pobjedili i okrunili se zlatom. Nadam se da se iduće godine zlato vraća u Zagreb!

📸 Pogledaj cijelu fotogaleriju s natjecanja u nogometu na UniSportHR Finalsima.

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave